bezár
 

art&design

2008. 05. 17.
10. képzőművészeti szimpózium
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tízedik alkalommal rendezték meg Hódmezővásárhelyen tavaly ősszel a képzőművészeti szimpóziumot, a találkozón készült műalkotásokból vasárnap nyílik kiállítás a Tornyai János Múzeumban - tájékoztatta az intézmény sajtóreferense az MTI-t.
A több mint egy hónapig nyitva tartó tárlaton nyolc művész negyvenhárom alkotását tekinthetik meg az érdeklődők, a kiállított darabok többsége festmény, de vannak köztük szobrok, kisplasztikák, és textíliák is - mondta Medgyesi Konstantin.

A meghívott művészek kiválogatásában közreműködött László Dániel festőművész, a Sensaria Képzőművészeti Egyesület vezetője is, ebből következik, hogy a szimpózium kiállítását a "sensariás életérzés" határozza meg - tudatta Nagy Imre múzeumigazgató. 

"A sensariások a látott élmények hű visszaadására törekszenek, s eközben felhasználják az európai tájképfestészet, valamint csendéletfestés tapasztalatait és hagyományait. Az őszi szimpóziumon Hódmezővásárhelyen, a hagyományos alföldi festészet meghatározó városában gyűltek össze a korszerű újrealizmus képviselői; s e két világ találkozásából jöttek létre a tárlaton látható izgalmas produkciók" - mondta a művészettörténész.

A legtöbb munkával, tíz festménnyel László Dániel jelentkezett, de nyolc kisplasztikáját mutatja be a tárlaton Balogh Zsófia is. A kiállítás legnépszerűbb műveivé válhatnak Kovács Lehel filozofikus hangvételű, az este és az alkonyat fényviszonyainak misztikumát feldolgozó festményei. A mára tradicionálissá váló vásárhelyi képzőművészeti szimpózium kiállításán részt vesz a hiperrealista művész Szabó Ábel, akinek művei már most komoly értéket képviselnek a kortárs festőművészet piacán.

A látogatók találkozhatnak Révi Norbert terrakotta portréival, Ferencz Tünde textilkompozícióival, Miklós Hajnal repülő karaktereivel és Horváth Leventének a fa témáját körüljáró festményeivel is.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Pollágh Péter --


További írások a rovatból

art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad
art&design

Emlékekből konstruált identitás Emlékekből konstruált identitás
Vajon mi jár a fejükben? - Galériatúra a Budapest ArtWeek szervezésében, 2019. április 13.

Más művészeti ágakról

irodalom

Utak a sötétségbe Utak a sötétségbe
Horváth Márk A digitalitás paroxizmusa: Spektákulum, szimulákrum, kibernetikai állapot és a virtualitás hiperkaotikus okkultúrája
zene

Etűdök gépzongorára Etűdök gépzongorára
Conlon Nancarrow, a nomád zongor
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés