bezár
 

art&design

2008. 05. 18.
Sikertelen aukció: csak egy képet vettek
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem volt szerencsés a BudapestAukció péntek esti árverése a Petőfi Irodalmi Múzeumban; a száz tétel közül mindössze egyet vettek meg.
Az utolsó tételek egyikéért, egy Aba Novák Vilmos festményéért  8,5 millió forintot fizetett egy szerencsés gyűjtő, aki így nagyon olcsón jutott a képhez.

Az aukció folyamán a kéttucatnyi érdeklődő csak ült némán, miközben az árverésvezető mindent megtett, hogy vásárlásra bírja a jelenlévőket. A kikiáltási ártól lefelé is eltért, mégis csak kétszer érkezett, elfogadhatatlan ajánlat (a kikiáltási ár felére).

Igaz, az aukció lezárása után három vevő még jelezte vételi szándékát. Egyikük egy Schönberger Armand festménnyel távozott.

Pedig a BudapestAukció kínálata nem volt rosszabb, mint bármelyik közepes aukciósházé. Sőt, kiemelkedő kvalitású festményeket is lehetett (volna) venni. Egy unikális Zichy Mihály színpadkép tervet Az ember tragédiájának prágai jelenetéhez, egy gyönyörű Egry József tájképet, Vaszary János kerti jelenetét, egy Scheiber Hugó férfiportrét, és persze népszerű kismesterek műveit is. 

Az előkészület sem maradt el a szokásos rendtől. Bár nyomtatott katalógust nem adtak ki, az aukciós kiállítást két hétig lehetett látni a Károlyi Palotában, ahol minden regisztrált érdeklődő megkapta a képlistát, a dokumentációt, több értékes tanulmányt és természetesen a képeket tartalmazó CD-t. Mindezt megtekinthették az aukció weboldalán is, és sok helyre eljutott a BudapestAukció szórólapja is. 

A BudapestAukció a sikertelen pénteki alkalom után már meghirdette őszi aukcióját szeptember 13-ra, a Károlyi Palotába.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Pollágh Péter --


További írások a rovatból

art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával

Más művészeti ágakról

színház

Minek nevezzelek? Minek nevezzelek?
A Színház- és Filmművészeti Egyetem szinhazinevelés.SZFE című szakmai konferenciájáról
irodalom

A boldogság része, a bűntudat áramütése A boldogság része, a bűntudat áramütése
Peer Krisztián: Nem a sajátod
A zuhanás sokkja a MáSzínházban
Slash, VOLT Fesztivál, 2019. 06. 27.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés