bezár
 

art&design

2010. 09. 25.
EKF - Fiatal Európai Alkotók - utazó művészeti seregszemle Pécsett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi kortárs művészek munkáiból nyílik tárlat vasárnap Pécsett, a kiállítás, amely Pécsett október 17-ig lesz látható, Európa nyolc városát járja körbe, hogy a kiállított alkotásokon keresztül az érdeklődök megismerhessék a különböző országok fiatal művészeit.
A fiatal nemzetközi kortárs művészek munkái Pécs belvárosának egyik elfelejtett épületében, a Munkácsy Mihály utcai, pár éve bezárt rendelőintézet épületében leltek ideiglenes otthonra.

A Fiatal Európai Alkotók (Jeune Création Européenne (JCE) - Biennale Itinerante d’Art Contemporain) elnevezésű, nyolc város és nyolc kurátor együttműködéséből született utazó kiállítás a jelen inspirálta alkotásokkal nyújt izgalmas képet a kortárs európai képzőművészetről.

Az országok (Ausztria, Franciaország, Litvánia, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Portugália valamint Magyarország) tíz-tíz művész munkájával képviselteti magát, a festményektől a grafikákig, a fotográfiákon át a videóinstallációkig számos műfaj alkotásai kerültek egymás mellé.

A tárlat többek között arra keresi a választ, hogy milyen különbségek és hasonlóságok rejlenek a kontinens különböző pontjain keletkezett művekben, mi foglalkoztatja az európai művészek fiatal generációját, megszólítják-e a különböző történeteket és álláspontokat képviselő alkotások a magyarországi nézőközönséget. A kiállítók között található tíz magyar művész munkáit tavaly egy zsűri választotta ki a Fiatal Kortárs Állásfoglalások címmel megrendezett kiállításról (www.fika.hu).

Eddig a franciaországi Montrouge, a litvániai Klaipeda és Pozsony látta vendégül a kiállítást, Pécsett szombaton este nyitják meg, minden héten keddtől vasárnapig 11 és 19 óra között tekinthető meg.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről

Más művészeti ágakról

színház

Játszma mindhalálig Játszma mindhalálig
Láthatáron Csoport: Hagyaték
Nagy Zoltán: Szép csendben
Háttérinterjú Barda Beátával és Szabó Györggyel a Trafó működéséről, kapcsolódó projektekről, a nemzetközi beágyazottságról
irodalom

Egy ember, egy színész és a nyolcadik kerület Egy ember, egy színész és a nyolcadik kerület
Pál Dániel Levente: Egy ember nyolcadik kerülete, Athenaeum Kiadó, 2019


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés