bezár
 

art&design

2010. 10. 01.
Négy ország egyetemistáinak fotókiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A négy visegrádi ország (V4) négy felsőoktatási intézményének hallgatói, oktatói, kutatói, dolgozói fotóiból nyílt kiállítás pénteken a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományi Centrumában (DEAGTC).
A Multikulturalitás a mindennapokban című tárlatra a debreceni mellett a komáromi Selye János Egyetem, a brnói Mendel Egyetem és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola alkotó kedvű hallgatói, illetve tanárai küldték el munkáikat.

A Nemzetközi Visegrádi Alap által kiírt, a debreceniek által kezdeményezett pályázatra 27 alkotótól összesen 78 fotó érkezett, amelyből 44-et láthat a debreceni közönség az agrárcentrum aulájában november elsejéig.

Pethő Károly dékánhelyettes a pénteki megnyitón kiemelte: a V4-államok felsőoktatási intézményei között rendszeres az oktatói, kutatói, hallgatói csere, míg az eddig elsősorban a néptáncegyüttesek cseréjére kiterjedő kulturális együttműködés most új területtel, a képzőművészettel bővült.

Oláh Tibor fotóművész, az MTI munkatársa, a képeket válogató nemzetközi zsűri elnöke méltatta az ötletgazda DEAGTC külső kapcsolatok központját, és reményét fejezte ki, hogy hagyományt teremtettek a kiállítással.

Üde, friss hangulat jellemzi a képeket - mondta Oláh Tibor, hozzátéve, hogy a lelkes alkotók szemlélete, látásmódja nyomán pozitív módon válik aprópénzzé, amiről mások - a politikusok - beszélnek: a hagyomány, a korszerűség, az érték, egyáltalán a valóság.

Debrecen után Komáromban, Brnóban és Beregszászon is bemutatják az első ilyen jellegű fotótárlatot.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Interjú Flesch Andrea jelmeztervezővel lehetséges utakról, pályakezdésről, tanítványokról, aktuális munkákról
irodalom

Civilizáció és zsigeri reakciók Civilizáció és zsigeri reakciók
Interjú Terézia Morával véletlenekről, önismeretről és arról, hogyan lesz mindebből irodalmi siker
Julian Fellowes: Downton Abbey
Frédéric Tellier: A tűzön át


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés