bezár
 

art&design

2010. 10. 05.
Licit ef.Zámbó műtárgyaira
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
ef.Zámbó István műtárgyaira licitálhatnak az érdeklődők október 15-ig az egyik online aukciós portálon, a bevételből hátrányos helyzetű gyerekek művészeti oktatását támogatják.
A Vaterán zajló árverés teljes bevételét az Igazgyöngy Alapítványnak ajánlják fel - közölte a VOLT Fesztivál sajtóirodája kedden az MTI-vel.

A berettyóújfalui kistérségben működő alapítvány célja, hogy a művészeti nevelés eszközével elősegítse a gyerekek személyiségfejlődését, különös tekintettel a hátrányos helyzetűekre. Az alapítvány három éve speciális modellfejlesztésbe kezdett, hogy támogassa a mélyszegénységben, nyomorban élő, zömében cigány gyerekek integrációját.

ef.Zámbó István képzőművész a VOLT Fesztivál felkérésére hűtőszekrényt, mosógépet, mikrosütőt és biciklit alakított műtárgyakká. Az alkotó munka július elején, a Sopronban fesztiválozó közönség szeme láttára kezdődött meg, a művész hónapokon át szentendrei műtermében dolgozott a tárgyakon, az utolsó ecsetvonásokkal csak nemrég készült el.

Az egészen egyedi műveket a www.volt.hu oldalon, testközelből a Gödör Klubban a Design Hét keretében, illetve ugyanitt vasárnap a WAMP-on tekintheti meg a közönség. A nyertes licitálók a műalkotásokat október 17-én, a Szegénység elleni küzdelem világnapján vehetik át.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

irodalom

Civilizáció és zsigeri reakciók Civilizáció és zsigeri reakciók
Interjú Terézia Morával véletlenekről, önismeretről és arról, hogyan lesz mindebből irodalmi siker
Tamás Zsuzsa válaszai a prae.hu körkérdésére
Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés