bezár
 

art&design

2010. 10. 06.
Aviva Képzőművészeti Díj és toborzójáték
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Aviva Képzőművészeti Díj és toborzójáték Az Aviva Díj múlt héten elindított toborzó játéka tovább folytatódik a Facebookon! Hívd meg barátaid és ismerőseid, hogy csatlakozzanak az Aviva Díj Facebook oldalához. Ha ezt jelzitek ott egy kommentben, akkor 3 szerencsés ajánló 2 fő belépésére jogosító belépőt nyerhet a Műcsarnokban október 9-én nyíló kiállításra. A belépők mellé minden nyertes egy egyedi tervezésű Aviva Díj bögrét is kap ajándékba.
Aviva DíjIdén második alkalommal osztja ki az Aviva Életbiztosító a Műcsarnokkal együttmű-ködésben 2009-ben létrehozott, a magyar kortárs képzőművészet ismertségét és elismertségét növelni hivatott Aviva Képzőművészeti Díjat, és rendezi meg a hozzá kapcsolódó a kiállítást. A kortárs képzőművészet különlegessé-gének számító kiállítás a hazai művészeti szcéna kiemelkedő szereplői közül jelölt hat képzőművész alkotásait mutatja majd be a nagyközönség számára.

A kiemelkedően magas, ötmillió forint értékű díjat azok a 40 év alatti alkotók kaphatják meg, akik legalább három éve vannak a pályán, és már legalább egyszer volt figyelemre méltó önálló kiállításuk. A művészeket egy hattagú szakmai kuratórium jelöli a díjra, akik később már zsűriként együttesen döntik el, ki nyeri el az elismerést.


A Műcsarnok igazgatója, Petrányi Zsolt által felkért hat kurátor az idei évben is művészeti ágtól függetlenül, a kiírás követelményei alapján nevezte meg jelöltjeit. A 2010-es Aviva Díj sajátossága nemzetközisége, a jelöltek között ugyanis nem egy külföldön született, de Magyarországon élő, illetve magyar, de külföldön élő és alkotó művészt találni.

Az Aviva Életbiztosító mind szolgáltatásaiban, mind filozófiájában az értékteremtést és a hosszú távú szemléletet képviseli. Ennek szellemében döntött úgy, hogy 2009-től a kifejezetten fiatal, tehetséges művészek munkásságát támogatja és nyújt számukra bemutatkozási lehetőséget a Műcsarnokkal közös kezdeményezés útján.

Idén először a Facebook közösségi oldal segítségével minden érdeklődőnek lehetősége nyílik a jelölők és jelöltek véleményének, gondolatainak, illetve eddigi munkásságának megismerésére. Az internetes közösségi felületen a látogatók korteskedhetnek a kortárs képzőművészet mellett, de természetesen a kritikusabb hangok is meghallgattatnak. Lehetőség lesz a kiállítás virtuális bejárására egy-egy kurátor vagy művész segítségével; a kortárs művészettel kapcsolatos kérdések megválaszolásával pedig ajándék belépőket nyerhetnek a közösség tagjai.

Érdemes követni, figyelni az oldalt, ahol bárki részesévé válhat az első magyar közösségi művészeti alkotásnak is.
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Interjú Flesch Andrea jelmeztervezővel lehetséges utakról, pályakezdésről, tanítványokról, aktuális munkákról
Molnár T. Eszter válaszai a prae.hu körkérdésére
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés