bezár
 

art&design

2010. 10. 15.
Takács Imre visszatér az Iparművészeti élére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jogerős bírósági ítélet alapján pénteken visszahelyezte az Iparművészeti Múzeum főigazgatói állásába Takács Imrét a nemzeti erőforrás miniszter - tájékoztatta a múzeum az MTI-t.
Mint azt Takács Imre az MTI érdeklődésére felidézte, az előző kulturális miniszter, Hiller István még 2007. szeptember 1-jei hatállyal mentette föl főigazgatói megbízásából. A döntés ellen a munkaügyi bíróságon keresettel élt, s 2008 júniusában a pert jogerősen meg is nyerte.

Hiller István azonban ugyanazzal az indoklással ismét felmentette Takács Imrét, aki újabb munkaügyi pert indított, amelyet ugyancsak megnyert. A Fővárosi Munkaügyi Bíróság ítélete október 15-i határidővel vált jogerőssé. Mint azt a szaktárca is közölte az MTI-vel, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője az ítélet alapján Takács Imrét pénteken "megerősítette főigazgatói vezetői megbízásában".

Amikor először fordult a munkaügyi bírósághoz Takács Imre, azt nyilatkozta, hogy felmentésének részletes indoklását a perindítás miatt nem kívánja közzétenni. Ezt azonban - mint azt az MTI-nek elmondta - a múzeumban tartandó hétfői sajtótájékoztatón megteszi.

A főigazgató megjegyezte: a közalkalmazotti munkaviszonyából annak idején nem mentette fel Hiller István, így az elmúlt három évben főmuzeológusként az Iparművészeti Múzeumban dolgozott. A bírósági procedúra idején hirdettek új pályázatot a főigazgatói posztra, amelyet megpályázott, de - a múzeumi közalkalmazottak nagy többségének támogatása ellenére - nem őt, hanem Renner Zsuzsannát nevezte ki Hiller István.

"Renner Zsuzsannával most az történik, ami velem, az ő megbízását a miniszter kénytelen volt visszavonni, jelenleg főmuzeológusként az Iparművészeti Múzeum munkatársa" - tette hozzá Takács Imre.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről
art&design

Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban
Élménytúra a Szépművészeti Múzeumban

Más művészeti ágakról

színház

Minek nevezzelek? Minek nevezzelek?
A Színház- és Filmművészeti Egyetem szinhazinevelés.SZFE című szakmai konferenciájáról
zene

Etűdök gépzongorára Etűdök gépzongorára
Conlon Nancarrow, a nomád zongor
Slash, VOLT Fesztivál, 2019. 06. 27.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés