bezár
 

art&design

2010. 10. 20.
Művészi YouTube-videókat tüntet ki a Guggenheim
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szalonképesek lettek a YouTube-videók: az internetes videómegosztó portál legszínvonalasabb, művészi értékű alkotásait a New York-i Guggenheim Múzeumban tüntetik ki csütörtökön.
A legnívósabbnak ítélt 25 videót helyi idő szerint csütörtök este teszik közzé a New York-i múzeum Frank Lloyd Wright-tervezte emblematikus épületében, melynek belső rotundájában és homlokzatán ki is vetítik majd az alkotásokat.

A neves zsűri több mint 90 ország 23 ezer videójából választotta ki a végső, "rövid" listán szereplő 125 művet. Ezek alkotói között vannak diákok, videó- és fotóművészek, filmesek, zeneszerzők, programozók és egy amerikai női sakkvilágbajnok is.

"Ezek a videók a műfajok és a technikák teljes körét képviselik, melyek jellemzőek erre a portálra. Az eredmény egy végső, felülmúlhatatlan YouTube lejátszási lista" - fogalmazott Nancy Spector főkurátor és zsűrielnök.

A tizenegy tagú zsűriben helyet kapott többek között Laurie Anderson amerikai zenész és performanszművész, Darren Aronofsky hollywoodi rendező, Douglas Gordon skót képzőművész, Stefan Sagmeister osztrák grafikus-dizájner és Murakami Takasi japán képzőművész.

A győztes videókat péntek estig lehet megnézni a New York-i Guggenheimben vagy világszerte az interneten. A berlini, bilbaói és velencei Guggenheimben speciálisan kialakított kioszkokban lehet megtekinteni az alkotásokat.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont
Pólya Zsombor Vonalkázás című munkájáról
art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged

Más művészeti ágakról

A Katona Klub előadása a Katona József Színház Sufnijában
irodalom

A mindenség ernyőjére kivetítve A mindenség ernyőjére kivetítve
A Kortárs folyóirat, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Veres Pálné Gimnázium közös Ottlik-regénykonferenciája
színház

Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma
Csórics Balázs Lélektükrök című önismereti irodalmi estjének napok múlva is dolgozó visszhangjai


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés