bezár
 

art&design

2010. 10. 22.
Francia kitüntetés Geskó Juditnak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magas rangú francia állami elismerést, a Művészeti és Irodalmi Rend Tiszti fokozatát vehette át Geskó Judit, a Szépművészeti Múzeum művészettörténésze - többek között a Van Gogh Budapesten tárlat kurátora - péntek délután a Francia Intézetben - tájékoztatta az MTI-t a Szépművészeti Múzeum.
Az intézmény közleménye szerint a kitüntetéssel a francia kulturális minisztérium azon személyek előtt rója le tiszteletét, akik művészeti és irodalmi téren maradandót alkottak, illetve hozzájárultak a francia kultúra terjesztéséhez.

Geskó Judit 1977 óta dolgozik a Szépművészeti Múzeumban, jelenleg az intézmény 19. és 20. századi gyűjteményének vezetője.

Több mint negyven kül- és belföldi tárlat szervezése fűződik a nevéhez, többek között három Picasso grafikai kiállítás, Max Ernst grafikai kiállítása, az 1988-as és 1993-as Új szerzemények a Szépművészeti Múzeumban című kiállítások, az 1996-os berni és hamburgi francia rajztörténeti kiállítások, a Monet és barátai, a Van Gogh Budapesten és a Picasso, Klee, Kandinszkij című tárlatok.

Kutatási területe a modern művészet és a klasszikus művészeti hagyományok közötti átjárások vizsgálata. A francia Művészeti és Irodalmi Rendet Geskó Judit a párizsi Louvre és a Musée d’Orsay igazgatóinak felterjesztése alapján kapta meg.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával

Más művészeti ágakról

Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Sziget Fesztivál, 2019. augusztus 8.
Jon Watts: Pókember: Idegeben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés