bezár
 

art&design

2010. 10. 24.
Új galériát nyitott Párizsban Larry Gagosian
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A párizsi Champs-Elysées közelében nyitott új galériát Larry Gagosian amerikai galériatulajdonos.
A Párizs nyolcadik kerületében lévő luxusgaléria első kiállítását Cy Twombly amerikai festőnek szentelik, aki legutóbb a Louvre egyik mennyezetét dekorálta. Twombly öt műve mellett Jean Prouvé (1901-1984) francia építész-tervező alkotásait is bemutatják.

Gagosiant idén az Art Review című brit művészeti magazin a nemzetközi művészvilág legbefolyásosabb személyiségének választotta. A 65 éves műgyűjtőnek - aki többek között Damien Hirst, Jeff Koons, Richard Prince és Richard Serra kortárs alkotók műveit is kiállította - New Yorkban három, Londonban kettő, Rómában, Athénban és Los Angelesben pedig egy-egy galériája van.

Serena Cattaneo, a párizsi galéria társigazgatója szerint Gagosian azért döntött egy párizsi kiállítóterem megnyitása mellett, mert nagyon szereti Párizst, a művészet történelmi fővárosát, és európai útjai során gyakran megfordul itt. "A város szép kiállításaival visszafoglalja helyét a nemzetközi művészeti piacon" - fejtette ki Cattaneo.

Az 1945-ben, Kaliforniában született Gagosian litográfiák eladásával kezdte karrierjét Los Angelesben, mielőtt meghódította a New York-i művészeti piacot. 2004-ben az Art Review az év személyiségének választotta. Az általa kiállított művészek között a XX. század olyan nagy alkotói szerepelnek, mint Pablo Picasso, Andy Warhol és Francis Bacon.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Jon Watts: Pókember: Idegeben
színház

A végtelenből kihasítva A végtelenből kihasítva
Évadvisszatekintő: Hegymegi Máté Woyzeckje a Szkénében
irodalom

Thaiföld és Peru közt félúton – otthon Thaiföld és Peru közt félúton – otthon
Görömbölyi Dávid Haverok, buli, Buddha című kötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés