bezár
 

színház

2010. 11. 01.
Magyar formációs tánccsoportok sikere Moszkvában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szép sikert ért el két magyar formációs tánccsoport a Moszkvában rendezett világbajnokságon: a budapesti Botafogo a 7., a debreceni Valcer a 13. helyet foglalta el.
Szkéné színház
Mint Tóthné Makai Andrea, a debreceni együttest elkísérő szülő az MTI-nek hétfőn elmondta, a VB-n országonként két csapat indulhatott - minden együttes nyolc párt jelent -, s ez alkalommal 17 együttes mérte össze erejét, s a magyar együttesek eredménye szép sikernek tekinthető az erős mezőnyben.

A hatos döntőbe 2-2 orosz, litván és német csapat jutott be.

A Botafogo egyébként fiatal felnőttekből, a Valcer - amely egyben magyar bajnok - középiskolásokból áll, s az utóbbiak többsége már 9-13 éve táncol.

Tóthné Makai Andrea beszámolt arról, hogy milyen nagy hagyományai és lehetőségei vannak a csapatnak Debrecenben, s elmondta: néhány szülő azért kíséri el külföldre a még nagyon ifjú táncosokat, hogy az ilyen utakon a verseny mellett mindent megnézzenek, amit csak lehet, így vasárnap megtekintették egyebek között Moszkva belvárosát és a Kremlt.

Hozzátette azonban: hétfőn hazautaznak, de az együttesek egyike sem pihenhet a babérjain, mert máris kezdődik az edzés a 2011 áprilisában megrendezendő magyar bajnokságra.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kemény Lili: B monitor című darabja az Ódry Színpadon
színház

Örülünk A Harmadik Helynek Örülünk A Harmadik Helynek
Varázslatos játékok a Nyitott nappaliban
színház

A mi Platonovunk, avagy az ígért nagy boldogság A mi Platonovunk, avagy az ígért nagy boldogság
Székely Kriszta rendezése a Katona Kamrájában
Octopus az Ódry Színpadon

Más művészeti ágakról

építészet

A modernizmus és a múlt illúziója A modernizmus és a múlt illúziója
Építészeti körtúra az ezerarcú Barcelonában
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
Justin Baldoni: Két lépés távolság


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés