bezár
 

art&design

2010. 11. 02.
Később nyílik a Nyolcak munkásságát bemutató tárlat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Technikai okok miatt a tervezettnél egy hónappal később, december 10-én nyílik a Cézanne és Matisse bűvöletében - A Nyolcak című centenáriumi kiállítás Pécsett.
A tárlat eredetileg november 12-én nyílt volna meg, de technikai okok miatt erre csak december 10-én kerül sor a Papnövelde utcai kiállítótérben - mondta Fabényi Júlia, a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatóságának vezetője az MTI-nek kedden. Hozzátette: így a kiállítás, amely eredetileg március 27-én zárt volna, egy hónappal tovább tart majd nyitva.

A kiállítás csúszásáról hétfőn hírt adó Pécsi Újság.hu értesülése szerint a késedelem oka, hogy a műtárgyak szállítására meghirdetett közbeszerzési eljárásban a pályázó két cég közül a munkát alacsonyabb összegért vállalót részesítette előnyben a megyei múzeumigazgatóság, azonban a másik oldal megtámadta a döntést.

Fabényi Júlia ezzel kapcsolatban az MTI-nek azt mondta: ezen már túl vannak, s nem csak ez az oka a csúszásnak. Ennél többet azonban nem kívánt mondani.

A pécsi tárlaton több mint 500 kép lesz látható, köztük öt Matisse, két Cézanne, s egy-egy Delaunay-, Picasso-, illetve Kokoschka-kompozíció. A kiállítás középpontjában azonban a 20. század legjelentősebb hazai avantgárd művészcsoportja, a Nyolcak - Berény Róbert, Czigány Dezső, Czóbel Béla, Kernstok Károly, Márffy Ödön, Orbán Dezső, Pór Bertalan és Tihanyi Lajos - munkái szerepelnek.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban Gyerekkel és bőrönddel a múzeumban
Élménytúra a Szépművészeti Múzeumban
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben
art&design

Az együttélés módozatai Az együttélés módozatai
Modern Evolúció – séta ember, állat és növény háromszögében - Galériatúra a Budapest ArtWeek rendezésében
art&design

Testhatárok Testhatárok
Vékony Dorottya Átlagos eltérés című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Interjú Tóth Luca animációsfilm-rendezővel networkingről, az animáció esélyeiről és a VIII. kerületről
Interjú Marék Veronikával a meseírás művészetéről, a példaképekről, a gyerekirodalom helyzetéről és a siker titkáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés