bezár
 

art&design

2010. 11. 03.
Elkészült az Együtt-lét fotópályázat honlapja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A www.egyuttlet.eu internetes címen érhető el az Együtt-lét - Hagyományos kultúrák együttélése a Kárpát-medencében című nemzetközi fotópályázat újonnan elkészült honlapja, amely a pályamunkák leadására is szolgál.
A pályázatot július 12-én hirdette meg a Magyar Országgyűlés a Magyar Fotográfusok Háza szakmai partnerségével. Az Országgyűlés keddi sajtóközleménye szerint a résztvevők pályázatait az új honlapon várják, ahol a pályázattal kapcsolatos valamennyi információ elérhető.

Pályázni a határokon túl élő magyar kisebbségeknek a többi kisebbséggel és a többségi népcsoporttal való együttéléséről, valamint a Magyarországon élő kisebbségek, nemzetiségek életéről készült képekkel lehet november 30-ig. Az eredményhirdetésre decemberben kerül sor, majd 2011 márciusától nagyszabású kiállítást rendeznek az Országház előtt, a Kossuth téren a zsűri által legjobbnak ítélt pályaművekből.

"A fotópályázat célja, hogy méltó kiállítással mutassuk be a Kárpát-medencében élő közösségek életét" - fogalmaznak a közleményben, emlékeztetve, hogy Magyarország közelgő uniós elnöksége idején kiemelt hangsúlyt kap majd a regionalizmus kérdése, a nyelvek és kultúrák sokszínűsége, a kisebbségek hagyományainak megőrzése.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban
art&design

Testhatárok Testhatárok
Vékony Dorottya Átlagos eltérés című kiállításáról
art&design

Egy száz százalékosan magyar kiállítás Egy száz százalékosan magyar kiállítás
A Magyar Nemzeti Galéria Csak tiszta forrásból. Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső (1908-1984) művészetében című kiállításáról

Más művészeti ágakról

film

Én vagyok Vasember Én vagyok Vasember
Bosszúállók: Végjáték
About Me – a hetedik lemez
Francis Ford Coppola: Apokalipszis most


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés