bezár
 

art&design

2010. 11. 12.
Csak jövőre adják át a kolozsvári Mátyás-szobrot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
November végén vagy december elején fejezik be a kolozsvári Mátyás-szoborcsoport restaurálási munkálatait, a műalkotást várhatóan januárban vagy februárban adják át.
Kelemen Hunor román művelődési és műemlékvédelmi miniszter kolozsvári látogatásán, csütörtökön jelentette be, hogy az eredeti nyári, majd november végére módosított átadási határidő tovább csúszik.

A Transindex című kolozsvári hírportál beszámolója szerint a romániai magyar politikusnak Kolozsvárott a restauráló cég illetékese az átadást illetően pontos dátumot nem tudott mondani, mivel a hátralévő munkálatok menetét az időjárás is befolyásolhatja.

Kelemen Hunor elmondta, hogy a szaktárca 1,5 millió lejjel kíván hozzájárulni a szoborcsoport restaurálási költségeihez.

A Kolozsvár főterén álló, Fadrusz János által alkotott, 1902-ben leleplezett szoborcsoportot a tervek szerint november 27-én avatták volna újra, a felújítási munkálatok végeztével. A felújítás eredeti határideje 2010. július 22. volt. A szoborcsoport restaurálásának költségeit fele-fele részben a román és a magyar állam fizeti.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron

Más művészeti ágakról

színház

Problémadarab komoly problémákkal Problémadarab komoly problémákkal
Shakespeare-vendégelőadás Ján Klata rendezésében: Szeget szeggel
színház

Az ember, a polgár és a diák Az ember, a polgár és a diák
Petőfi és Az apostol mint tantermi dráma a k2 Színház előadásában
Október 30-án fellépett a Yellow Mood és a Folksteps a Három Hollóban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés