bezár
 

art&design

2010. 11. 22.
Gödöllőre költözik a Mária Terézia-szobor
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gödöllőre költözik decemberben Mária Terézia bronzszobra a Szépművészeti Múzeum aulájából; az alkotást a jövő évi gödöllői Barokk Év programsorozat előrehozott eseményeként állítják fel a est megyei városban.
Magyarország egyetlen, egészalakos Mária Terézia-szobra a Gödöllői Királyi Kastély parkjának középső, szökőkút mögötti területén foglalja el új, ideiglenes helyét – közölte Péterfi Csaba, a város polgármesteri hivatalának kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-vel.

A Zala György által 1907-ben készített és egykor a Millenniumi Emlékművet díszítő alkotást az eredeti tervek szerint 2011-ben állították volna fel Gödöllőn, ám a jövő évi magyar európai uniós elnökség rendezvényeibe intenzíven bekapcsolódó település egy korábbi időpont mellett döntött.

Mint arról a kommunikációs vezető beszámolt, a Barokk Év előkészületei már megkezdődtek, a tematikus programsorozatban a város valamennyi kulturális és művészeti intézménye részt vesz. A rendezvény keretében egyebek mellett megemlékeznek Mária Teréziának a gödöllői kastélyban tett 260 évvel ezelőtti látogatásáról, valamint a kastélyépítő Grassalkovich Antal halálának 240. évfordulójáról. A programok között kiemelt szerepet kap majd a Barokk Hét és az Antal-napi vigasságok.

Mária Terézia szobrának ünnepélyes avatása a Barokk Év nyitórendezvényén, 2011. március 5-én lesz – fűzte hozzá Péterfi Csaba.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

India ezer arca
Kiállítás a TÉR-KÉP galériában
art&design

Tértudat Tértudat
Interjú Tillmann Józseffel a térhasználat európai és nem európai hagyományairól
art&design

Útmutató egy útvesztőhöz Útmutató egy útvesztőhöz
Ujházi Péter Labirint című kiállításához

Más művészeti ágakról

A MI kapcsolata a művészetekkel
irodalom

Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk
Clara Royer Kertész Imre élete és halálai című könyvéről beszélgetett a szerzővel Schein Gábor és Szegő János


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés