bezár
 

art&design

2010. 11. 22.
Gödöllőre költözik a Mária Terézia-szobor
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gödöllőre költözik decemberben Mária Terézia bronzszobra a Szépművészeti Múzeum aulájából; az alkotást a jövő évi gödöllői Barokk Év programsorozat előrehozott eseményeként állítják fel a est megyei városban.
Magyarország egyetlen, egészalakos Mária Terézia-szobra a Gödöllői Királyi Kastély parkjának középső, szökőkút mögötti területén foglalja el új, ideiglenes helyét – közölte Péterfi Csaba, a város polgármesteri hivatalának kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-vel.

A Zala György által 1907-ben készített és egykor a Millenniumi Emlékművet díszítő alkotást az eredeti tervek szerint 2011-ben állították volna fel Gödöllőn, ám a jövő évi magyar európai uniós elnökség rendezvényeibe intenzíven bekapcsolódó település egy korábbi időpont mellett döntött.

Mint arról a kommunikációs vezető beszámolt, a Barokk Év előkészületei már megkezdődtek, a tematikus programsorozatban a város valamennyi kulturális és művészeti intézménye részt vesz. A rendezvény keretében egyebek mellett megemlékeznek Mária Teréziának a gödöllői kastélyban tett 260 évvel ezelőtti látogatásáról, valamint a kastélyépítő Grassalkovich Antal halálának 240. évfordulójáról. A programok között kiemelt szerepet kap majd a Barokk Hét és az Antal-napi vigasságok.

Mária Terézia szobrának ünnepélyes avatása a Barokk Év nyitórendezvényén, 2011. március 5-én lesz – fűzte hozzá Péterfi Csaba.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Párhuzamos paradigmák Párhuzamos paradigmák
Balra át, jobbra át - Művészeti és politikai radikalizmus a Kádár-korban // Az Orfeo és az Inconnu csoport, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum
art&design

Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont
Pólya Zsombor Vonalkázás című munkájáról
Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről

Más művészeti ágakról

Peter Jackson: Akik már nem öregszenek meg
irodalom

A sellők fájdalma A sellők fájdalma
Krimírás és a nők elleni erőszak
Bíró Zsófia: A macska mondja meg! BOOOK Kiadó, 2019


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés