bezár
 

art&design

2010. 11. 22.
A Versace-gyűjtemény lopott darabja visszakerült
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Visszakerült eredeti tulajdonosaihoz az a XVIII. századi festmény, amelyet 1979-ben loptak el Londonból, majd később Gianni Versace divatdiktátor vett meg jóhiszeműen.
A néhai tervező hagyatékából 2009 márciusában tartottak árverést a Sotheby's aukciósház szervezésében, Johann Zoffany német festő képét azonban az utolsó pillanatban visszavonták a tételek közül.

Mint kiderült, a George Maule őrnagy portréja című festmény lopott volt, erre az eltűnt műtárgyak felkutatásával foglalkozó Art Loss Register hívta fel a Sotheby's figyelmét. A portrén szereplő férfi egyik közvetlen leszármazottja kapcsolatba lépett a regiszterrel, és fényképpel bizonyította, hogy a mű a család birtokában volt.

Az Art Loss Register szerint "ami két nagyon jó anyagi helyzetű európai család jogi csatája lehetett volna, az végül barátságos megoldással záruló ügy lett". A megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra, a regiszter egyik képviselője azonban ismét hangsúlyozta, kétség sem fér ahhoz, hogy Versace jóhiszeműen tett szert a festményre a nyolcvanas években.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Lenni halott és fehér Lenni halott és fehér
Pashu: egy macedón-szerb malevicsista portréja
art&design

Egy száz százalékosan magyar kiállítás Egy száz százalékosan magyar kiállítás
A Magyar Nemzeti Galéria Csak tiszta forrásból. Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső (1908-1984) művészetében című kiállításáról
art&design

Ludwig 30 Ludwig 30
Beszámoló a Ludwig Múzeum sajtótájékoztatójáról
art&design

Útmutató egy útvesztőhöz Útmutató egy útvesztőhöz
Ujházi Péter Labirint című kiállításához

Más művészeti ágakról

A 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál sajtótájékoztatójáról
Crossover a Négyszoba Galériában
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Magyar produkciók nemzetközi piacokon Magyar produkciók nemzetközi piacokon
Művészet, média, marketing konferencia a Pesti Vigadóban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés