bezár
 

art&design

2010. 11. 24.
Nyertest hirdettek a Fashion Video Festivalon
Az első hazai Fashion Video Festival legnagyobb nyertese a divatszakma
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyertest hirdettek a Fashion Video Festivalon A hétvégén a Ludwig Kortárs Művészeti Múzeumban lezajlott Fashion Video Festival az év egyik legfontosabb divatszakmai eseményként zárta a szezont. A divatvideók számára hírdetett versenyre mintegy 38 beérkezett pályamű közül értékelte a legjobbakat a szakmai zsűri.
A Fashion Video Festival háromnapos eseményét egy interaktív divatvetítésekkel egybekötött VIP megnyitó est indította, ahol a divatszakma prominens tagjai között Palvin Barbara, magyar topmodell is megjelent. A nemzetközi zsűrit Abodi Dóra és Baksa Zsófi meghívásának eleget téve Kathryn Ferguson videóművész és filmrendező elnökölte. Mellette a divatvideó műfajának egyik legmeghatározóbb alkotópárosa Andreas Waldsütz és Aida Tischler is Budapestre látogatott, akik a fesztivál szakmai napjának kerekasztal beszélgetésén is arra buzdították a hazai divatszakma fiatal képviselőit, hogy bátran és szabadon kísérletezzenek a műfajok és a médiumok között, hiszen a beérkezett versenyművek színvonala tökéletesen illeszkedik a divat progresszív, nemzetközi képi megjelenéseihez.

A szombati szakmai nap keretein belül az érdeklődők a külföldi, versenyen kívüli vetítés mellett megtekinthették a hazai versenyfilmek közül azt a 26 alkotást amelyet a zsűri bemutatásra méltónak ítélt. A délutáni szekcióban a közkedvelt Pecha Kucha szellemében divat és újmédia tárgyú mikroelőadásokat hallgathattak többek között Kömlődi Ferenc jövőkutató, Vágó Réka cipőtervező és Steiner Kristóf populáris kultúra szakértő, újságíró tolmácsolásában. A Kathryn Ferguson plenáris előadását követően rendezett kerekasztal beszélgetésen Maróy Krisztina a Glamour főszerkesztője mellett a fesztivál külföldi vendégei, a főszervező art directorok, Visnyovszki János videóművész, Steiner Kristóf újságíró és Zanin Éva divatkritikus vett részt.

A Ludwig Múzeumban egész hévégén megtekinthető interaktív Space scan és fluoreszcens fal installációk mellett vasárnap a Desert Flower című filmet, illetve a Martin Munkácsy kiállítás különleges tárlatvezetését nézhették meg. A Merlinben rendezett esti Díjátadó Gála keretein belül a Fashion Video Festival zsűrije és szponzorai összesen hat díjat osztottak ki.
Fashion Video Festival
Az első helyezettnek járó elimerést Maróy Krisztina a Glamour főszerkesztője adta át Moro Máté Opposites do Attract című munkájáért. A Fesztivál médiatámogatójaként a Glamour az első helyezett számára exkluziv fashion video forgatási lehetőséget biztosít. A második helyezett Viszlay Márk, Mojzes Dóra és Vigh Dávid Exoskeleton című, vibrálóan eleven alkotása lett, melyet 150 ezer forinttal és a fesztivál főszponzorának, a Fashiondays.hu-nak 60 ezer forintos vásárlási utalványával tüntették ki. Tombor Zoltán The Muse című filozofikus munkája harmadik helyezettként 100 ezer forintot és egy 30 ezer forintos Fashiondays.hu vásárlási utalványt nyert. A dobogósok mellett az Estée Lauder különdíját Baráti Vince Barbara című filmje, a Maybelline különdíját Vörös Gyöngyi Phase dress című videó-animációja, a Fashiondays.hu különdíját pedig Dudás Judy és Trunkó Bálint Time to change című alkotása nyerte.

A nyerteseknek szívből gratulálunk a pályázóknak pedig köszönjük a minőségi videókat, melyek közül a legjobb 13 munkát Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum jóvoltából még két héten át megtekinthetik az érdeklődők!

www.fashionvideofestival.hu
http://www.kathrynferguson.co.uk/
http://www.waldschuetz.com/

FVF winners, különdíjasok

FVF winners, 1st, 2nd, 3rd place
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Párhuzamos paradigmák Párhuzamos paradigmák
Balra át, jobbra át - Művészeti és politikai radikalizmus a Kádár-korban // Az Orfeo és az Inconnu csoport, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum
art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről

Más művészeti ágakról

színház

Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma Az önfelvállalás és az én-beszéd hatalma
Csórics Balázs Lélektükrök című önismereti irodalmi estjének napok múlva is dolgozó visszhangjai
Nagy Zoltán: Szép csendben
Jennifer Lee- Chris Buck: Jégvarázs 2.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés