bezár
 

art&design

2010. 11. 25.
ON THE MOVE
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Második állomásához érkezett a POS1T1ON kreatív stúdiójában megtervezett és a Merlin által felkarolt különleges design rendezvénysorozat, november 27-én folytatódik az ON THE MOVE.
POS1T1ON:
A mai világban, ahol az információ, a kreativitás, az újszerűség pozícióváltást eredményez a versenyben, a tervezőknek kulcsszerepe van. Érezhetően a design szerepe egyre fontosabb, ezért döntöttek úgy a csapat tagjai, hogy közösen létrehozzák a POS1T1ON-t, amelynek 2 fő tevékenységi területe van: a BLOG valamint a LAB.

A BLOG célja, hogy a saját projektek mellett állandó információkat adjon a világban és hazánkban történt fontos eseményekről, bemutatókról, kollekciókról, termékekről, brandekről és összességében egy up-to-date szűrőként eljuttatja azokat a híreket, amelyeket a lifestyle világában fontosnak ítélnek.

A POS1T1ON LAB ennél összetettebb célt szolgál. Egy multidiszciplináris tervezői csapat, amely designnal, térképzéssel és vizuális kommunikációval együttesen foglalkozik. Mivel a csapat alapító tagjai között építészek, designerek és bútortervezők egyaránt vannak, így egy adott projekt tervezési, koncepciós, gyártási és kivitelezési részét együttesen tudja vállalni a stúdió. Így a megrendelőknek nem kell külön-külön kommunikálni a megbízottakkal, hanem flexibilisen a különböző munkafázisokat a POS1T1ON lebonyolítja.KONCEPCIÓ
A partisorozat alapkoncepciója, hogy egy művészeti és designplatformot nyújt adott témákban különböző vizuális és térinstallációk létrehozására. Minden alkalommal új elgondolás szerint készül egy teljes látványvilág, mégpedig interaktív objektumok és mindenféle kép- és téralkotó eszköz segítségével.

LASERSPACE
A szeptemberi első alkalommal a POS1T1ON kreatív- és designstúdió által újragondolt és átalakított Merlin színház belső tere és a fiatal tervezők debütálása volt a fő vezérfonal. A most következő második alkalommal pedig a tér és fény kapcsolatát értelmezik különleges lézershow és a videóvetítések keretében. A Laserspace című installáció magja egy programozható lézergép, mely a POS1T1ON tervezői által megálmodott módon egyfajta misztikus zöld fényfallal fogja körbevenni a partyzókat mintegy új dimenzióba repítve őket.
A hangsúly a látvány és a térképzés konceptuális megtervezésén van, mely egy más oldalról közelíti meg a bulizást, illetve megfordítva, maga a designesemény és installáció helyeződik egy új, laza kontextusba.
 
CÉLCSOPORT
Minden olyan érdeklődő megtalálja a számítását, aki nyitott a vizuális kultúra érdekességeire, hiszen itt egy oldott környezetben forrnak össze az erős látványelemek a zene élményével. A tervezőstúdió célja, hogy a tematikus designpartikkal felhívják a figyelmet és népszerűsítsék a designtudatos látásmódot, egyfajta könnyed szórakozásként képezzenek hidat a designnal, építészettel, divattal, képzőművészettel foglalkozó kreatív szakma és a tárgy-, tér- és vizuális kultúrára fogékony közönség között.

PROGRAM:

Nagyterem:
Chrom (LtC! / ikz)
Ba10 (Goodfellaz)
Kodek (Chi)
Jérôme Andrieux b2b Ezith Kiez (La Cuisine)

Előtér:
Tom Select (Girls & Mathematics)
Joe Bonez (Tilos)
 
Belépő: 1000 Ft
Időpont: Szombat, 2010. november 27.
Helyszín: Merlin
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Párhuzamos paradigmák Párhuzamos paradigmák
Balra át, jobbra át - Művészeti és politikai radikalizmus a Kádár-korban // Az Orfeo és az Inconnu csoport, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum
art&design

Harsány mélymerülés Harsány mélymerülés
Tót Endre: Layout festmények 1988-1991
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron

Más művészeti ágakról

színház

Játszma mindhalálig Játszma mindhalálig
Láthatáron Csoport: Hagyaték
irodalom

A sellők fájdalma A sellők fájdalma
Krimírás és a nők elleni erőszak
irodalom

Bemutatták a Prae legújabb számát Bemutatták a Prae legújabb számát
Kis Présház, 2019. november 16.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés