bezár
 

art&design

2010. 11. 26.
Egymilliót hozott a Bethesda Gyermekkorházat segítő árverés
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Közel egymillió forint gyűlt össze a Bethesda Gyermekkórház javára szervezett Ecsettel a gyermekekért elnevezésű jótékonysági aukción, amelyet a Suzuki-Ház Pagoda Galéria rendezett Budapesten.
A csütörtök esti jótékonysági árverésen a világ- és olimpiai bajnok sportolók által közösen festett kép és 18 festőművész 29 alkotása került kalapács alá - derült ki az MTI-hez eljuttatott közleményből.

A sportolói festmény alkotói összesen 480 (olimpiai, világ-, illetve Európa-bajnoki) éremmel büszkélkedhetnek, ennek "értéke" a licitálásban is megmutatkozott: az aukción szereplő képek között ez vitte a prímet, 400 ezer forintért kelt el.

A festmény egyik különlegessége, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) leköszönő, örökös tiszteletbeli elnökévé választott Schmitt Pál köztársasági elnök, valamint a MOB új vezetője, Borkai Zsolt egyaránt ecsetet ragadott és ellátta kézjegyével a művet.

A festővé vált sportolók névsora igen rangos, többek közt Besenyei Péter, Dzsudzsák Balázs, Egerszegi Krisztina, Fábián László, Güttler Károly, Gyulay Zsolt, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Kiss Tamás, Kovács István, Kovács Antal, Kovács Katalin, Kulcsár Győző, Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Pulai Imre, Regőczy Krisztina, Storcz Botond és Szekeres Pál ragadott ecsetet. A kép végső hangulatát Garay Nagy Norbert Junior Prima-díjas festőművész teremtette meg.

A sportolók és a művészek az árverésből befolyó teljes összeget, 915 ezer forintot, a Bethesda Gyermekkórház Égési sérültek osztályának felújítására és a beteg gyermekek karácsonyi ajándékozására ajánlja fel a Suzuki-Ház.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés