bezár
 

art&design

2010. 11. 26.
Egymilliót hozott a Bethesda Gyermekkorházat segítő árverés
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Közel egymillió forint gyűlt össze a Bethesda Gyermekkórház javára szervezett Ecsettel a gyermekekért elnevezésű jótékonysági aukción, amelyet a Suzuki-Ház Pagoda Galéria rendezett Budapesten.
A csütörtök esti jótékonysági árverésen a világ- és olimpiai bajnok sportolók által közösen festett kép és 18 festőművész 29 alkotása került kalapács alá - derült ki az MTI-hez eljuttatott közleményből.

A sportolói festmény alkotói összesen 480 (olimpiai, világ-, illetve Európa-bajnoki) éremmel büszkélkedhetnek, ennek "értéke" a licitálásban is megmutatkozott: az aukción szereplő képek között ez vitte a prímet, 400 ezer forintért kelt el.

A festmény egyik különlegessége, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) leköszönő, örökös tiszteletbeli elnökévé választott Schmitt Pál köztársasági elnök, valamint a MOB új vezetője, Borkai Zsolt egyaránt ecsetet ragadott és ellátta kézjegyével a művet.

A festővé vált sportolók névsora igen rangos, többek közt Besenyei Péter, Dzsudzsák Balázs, Egerszegi Krisztina, Fábián László, Güttler Károly, Gyulay Zsolt, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Kiss Tamás, Kovács István, Kovács Antal, Kovács Katalin, Kulcsár Győző, Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Pulai Imre, Regőczy Krisztina, Storcz Botond és Szekeres Pál ragadott ecsetet. A kép végső hangulatát Garay Nagy Norbert Junior Prima-díjas festőművész teremtette meg.

A sportolók és a művészek az árverésből befolyó teljes összeget, 915 ezer forintot, a Bethesda Gyermekkórház Égési sérültek osztályának felújítására és a beteg gyermekek karácsonyi ajándékozására ajánlja fel a Suzuki-Ház.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Kell egy kis összhang Kell egy kis összhang
Külön ter(m)ek: Bojti András, Naomi Devil, Horváth Éva Mónika, Milorad Krstić, Németh Marcell, Richter Sára, Szabó Ábel kiállítása - Bojti András: Más világ
art&design

Evilági ökotópiák Evilági ökotópiák
Sokan úgy hiszik, régen sárga volt a nap
art&design

Tértudat Tértudat
Interjú Tillmann Józseffel a térhasználat európai és nem európai hagyományairól

Más művészeti ágakról

irodalom

Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk
Clara Royer Kertész Imre élete és halálai című könyvéről beszélgetett a szerzővel Schein Gábor és Szegő János
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Magyar produkciók nemzetközi piacokon Magyar produkciók nemzetközi piacokon
Művészet, média, marketing konferencia a Pesti Vigadóban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés