bezár
 

art&design

2010. 11. 30.
Benedek Elek után szabadon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Emlékszik még, amikor gyermek volt? Vagy a rohanó világ már teljesen maga alá gyűrte? Ha a válasz igen, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért van ott a helye a Tat Galéria december elsejei rendezvényén.
A gyermeki fantázia határtalan, akár az Univerzum. A képzelet teremtő ereje által elkalandozhatunk olyan világokba, ahol a mesék hősei járnak. Ilyen utazásra invitál Kapala Györgyi és Benedek Elek világa.

Benedek Elek születésének 150. és halálának 80. évfordulója alkalmából a Scolar Kiadó megbízásából Kapala Györgyi újratervezte és illusztrálta „Elek Apó” Arany és Ezüst mesekönyvét.

A Tat szalonrendezvényén a mesékről, a mandalákról, a meseirodalom és a kortárs képzőművészet kapcsolatáról beszélgetünk. A beszélgetés apropója, hogy Kapala Györgyi meseillusztrációiból kiállítás nyílt a budapesti Bábszínházban.

Az est vendégeivel Kapala Györgyi képzőművésszel és Érsek Nándorral a Scolar Kiadó igazgatójával Fáy Miklós zenekritikus és Bretus Imre a Tat művészeti kurátora beszélget. Az estre 2010. december 1-én 18:30-kor kerül sor a Tat Galériában, 1088 Budapest, József krt. 69. IV. em.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

színház

A beszéd nagyon komoly automatizmusunk A beszéd nagyon komoly automatizmusunk
Interjú Kelemen Márta logopédussal, beszédtechnika tanárral
Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés