bezár
 

art&design

2010. 12. 01.
Elhunyt John D'Agostino képregényrajzoló
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elhunyt John D'Agostino, több híres képregény, köztük a GI Joe, a Hulk és a Pókember rajzolója.
Az alkotó 81 esztendős korában vasárnap halt meg a connecticuti Ansoniában csontrák következtében. Halálhírét az Archie Comics képregénykiadó jelentette be kedden.

Az olasz származású D'Agostino fiatalon emigrált az Egyesült Államokba, ahol a Marvel képregénykiadó negyvenes évekbeli elődjénél, a New York-i Timely Comicsnál kapott munkát. Egyik mestere Stan Lee volt, akivel olyan képregényeken dolgozott, mint a Pókember vagy a Fantasztikus Négyes.

A Timely Comicsnál ő egyengette Stan Goldberg induló karrierjét, akivel a hatvanas évek közepétől az Archie Comics kiadónál folytatták a közös munkát. A Jon becenéven emlegetett D'Agostino haláláig az Archie egyik legnagyobb becsben tartott munkatársa maradt.

"Jon nagyon odafigyelt arra, hogy a legjobb munka kerüljön ki a keze alól. Mindig kapható volt arra, hogy felkarolja az Archie fiatal tehetséges rajzolóit, és segítse művészi munkájuk fejlődését" - méltatta munkásságát Victor Gorelick, a kiadó társelnöke és főszerkesztője.

D'Agostino haláláig nem tette le a ceruzát, rendszeresen bejárt a szerkesztőségbe munkáért. Legutóbbi rajzai a kiadó jövő évi képregényeiben jelennek majd meg.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz

Más művészeti ágakról

Adrian Grunberg: Rambo V – Utolsó vér
irodalom

Elég gazdagok már nem leszünk sosem Elég gazdagok már nem leszünk sosem
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 4. nap
Isabelle Duthoit improvizációs workshopja a Jazzaj szervezésében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés