bezár
 

art&design

2010. 12. 03.
Iparművészek karácsonyfái a Nagytétényi Kastélymúzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint negyven kortárs iparművész a Nagytétényi Kastélymúzeum 28 termében fölállított egy-egy fenyőfát karácsonyfának öltöztet föl szombatra a Bútorművészet a gótikától a biedermeierig című, Európa ötszáz évének lakókörnyezetét bemutató állandó tárlaton.
A XIV.-XIX. század lakberendezését idéző bútorok és az iparművészek egyedi karácsonyfadíszei különleges hangulatot teremtenek a barokk kastélyban. A fűszerek illata, a zeneszó, a fények és a díszek immár nyolcadik éve elengedhetetlenül hozzátartoznak a kastélymúzeum decemberi képéhez - mondta el az MTI-nek Fodor Andrea megbízott igazgató.

A tavalyi karácsonyi kiállításon megcsodált díszeket idén is árverésre bocsátják a szombati megnyitó után 12 órakor, s a Nagytétényi Kastély Közalapítvány javára befolyt összeggel a kastély jövő évi programjainak megvalósítását támogatják.

A karácsonyi ajándékozást segíti a kiállító művészek és kézművesek egyedi alkotásaiból rendezett vásár a kastély földszinti, boltíves helyiségeiben. A megnyitón méz-, gyógytea-, illóolaj és borvásárt is tartanak. A díszudvaron pedig hagyományos erdélyi recept alapján készülő kürtös kalács várja látogatókat - tette hozzá az igazgató.

A kastély dísztermében hétvégeken és a két ünnep között délelőttönként gyermekeknek szól Róka Móka Mesetára, a Maszk Bábszínház előadása, a Bábakalács Társulat és a Ziránó Színház bemutatója, délutánonként koncertek lesznek, vasárnap reneszánsz és barokk muzsika szól az Excanto Együttes előadásában, koncertet tart a Hortus Musicus 99 együttes, de föllép a Marquise Együttes, a budafoki Mozart Ifjúsági Zenekar, a Lux Mundi trió pedig barokk zenei hangversenyt ad - sorolta Fodor Andrea igazgató.

A Karácsony a kastélyban című kiállítás 2011. január 2-ig tart nyitva.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

gyerek

Hiteles a Szép csendben Hiteles a Szép csendben
Szakmai szervezetek ajánlják a Szép csendben című filmet
Interjú Fejérvári Zoltánnal pályakezdésről, oktatásról, mentorokról, itthoni és külföldi lehetőségekről
irodalom

Elég gazdagok már nem leszünk sosem Elég gazdagok már nem leszünk sosem
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 4. nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés