bezár
 

art&design

2010. 12. 04.
Háromnapos karácsonyi árverést tart a Pintér Galéria
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Háromnapos karácsonyi árverést tart a Pintér Galéria: szerdán a modern és kortárs anyaggal kezdődik, a második nap a klasszikusokkal folytatódik, pénteken az ezüst tárgyakkal és ékszerekkel fejeződik be az aukció.
Az első nap legdrágább tétele Bolmányi Ferenc Vízió című olajfestménye, amely 2,4 millió forintról indul. Jovián György Bontás I. című vászna 1, 2 milliós, a képhez készült tanulmány 480 ezer forintos kikiáltási árat kapott. Bohus Zoltán két csiszolt, ragasztott üvegkompozíciója közül a 2009-es Remények kapuja 950 ezer forinttól, az idei Holdfény kagyló 1,4 milliótól licitálható. Lugossy Mária idén formázott, zöldben játszó Üstököse 1,4 millió forintról indul. Tóth Margit Barátság című ragasztott, olvasztott állatfigurás üveg kompozíciója 480 ezer forinton kezd, 500 ezer forintot kérnek Paizs László plexi-üveg-fém plasztikájáért. Szerepelnek még a kínálatban Gyarmathy Tihamér, A. Szabó Zoltán, Szász Endre, Szabó Vladimír, Pauer Gyula, Hantai Simon, ef Zámbó István, Havadtőy Sámuel és Kondor Béla munkái is.

A második napon Benczúr Gyula lótanulmánya indul a legmagasabbról, 5,4 millió forintról. Ezt követi 4,9 millióval Batthyány Gyula art deco festménye, a méretes Magyar álom. Juszkó Béla történelmi tárgyú festménye, az Attila ravatalánál 2,5 milliótól licitálható. Egy Egry József balatoni látkép, továbbá Szőnyi István, Rafael Győző Viktor, Kovács Mihály festmények indul még millió feletti összegről.

Csütörtökön több külföldi alkotásra is lehet licitálni, köztük a XVII. századi Johann Anton Eismann romantikus tájképére félmillió forinttól. A lengyel születésű Johann Seits öt akvarellje egyenként 1,2 millió forintról indul. A grafikai anyag kimagasló darabja három Kádár Béla-tusrajz egyenként 150 ezer forintért.

A harmadik nap ezüst dísz- és használati tárgyai között van barokk, empire, rokokó, szecessziós, art deco darab néhány tízezer és néhány százezer forint között. Az üveg dísztárgyak legszebbike egy irizáló Loetz-váza 700 ezer és egy Gallé asztali lámpa egymillió forintért. Egy nagy briliánssal díszített gyűrű 3 millió, egy smaragd és briliánsköves fülbevaló 1,9 millió forintos kikiáltási árat kapott.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés