bezár
 

art&design

2010. 12. 05.
A Sotheby's 17. és 18. századi meseterek műveiből árverez
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismert 17. és 18. századi festők, köztük Luca Carlevaris, Giovanni Paolo Panini és Jacopo Amigoni munkáiból tart árverést januárban a Sotheby's aukciósház New Yorkban.
Az aukciósház Carlevaris, a canelatto egyik mestere Piazette, Venice című munkáját emelte ki a kínálatból. A kép értékét 2-3 millió dollárra (420-630 millió forintra) becsülik. A Sotheby's szerint az 1663 és 1730 között élt művész volt az első, aki vászonra vitte a 17. századi Velence mindennapi életét.

A január 26-i árverésen Giovanni Paolo Panini és Jacopo Amigoni alkotásai is kalapács alá kerülnek. Panini munkái közül kettőre is licitálhatnak az érdeklődők; az aukciósház mindkét alkotásért 1-1,5 millió dollárt (210-315 millió forintot) remél. Ennél magasabb áron, 1,5-2,5 millió dollárért (315-525 millió forintért) kelhet el Amigoni Vénusz és Adonisz című festménye.

Az aukción szereplő darabok mindegyike J.E. Safra befektető gyűjteményéből származik. Az üzletember 1988 és 2001 között tett szert a festményekre.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
Topolánszky Tamás Yvan: Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés