bezár
 

art&design

2008. 05. 26.
Programajánló honlapot indított a Nemzeti Kulturális Alap
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Már nem csak a lapokban, rádiókban és tévékben találkozhatnak a kultúra iránt érdeklődők a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) programajánlójával, a KincsTár hétfőtől az interneten is elérhető - közölte az MTI-vel az NKA kommunikációs ügynöksége.
A hétfőn elindult www.nka-kincstar.hu nem kíván versenyezni a nagy programajánló portálokkal. Kizárólag az NKA által támogatott produkcióknak ad helyet. Kínálata a kultúra minden műfajára kiterjed, a fesztiváloktól kezdve a zenei rendezvényeken át a kiállításokig, könyv és folyóirat-ajánlókig. 

Stark Judit, az ügynökség munkatársa elmondta, hogy a KincsTár ajánlóinak elindulása óta, négy év alatt hatalmas információs adatbázis keletkezett, mivel az NKA a pályázók kommunikációjára is teremtett lehetőséget.

Az adatbázisban négy különböző szempont szerint böngészhet a látogató. A még kapható könyvekről, CD-kről, látható filmekről, színházi előadásokról, látogatható kiállításokról az aktualitások között talál hírt az olvasó, az archívumban pedig másfél évre visszamenőleg lehet kutatni a produkciókról, programokról készült fotók, filmes ajánlók között.

A honlapon egész éven át tartó kvízjáték-sorozat indul, amelyen kulturális programokkal kapcsolatos, illetve műveltségi kérdésekre kell helyesen válaszolni. A legaktívabb pontgyűjtők év végén pontjaikat "kulturális meglepetésekre" válthatják. 

Az oldal hétről-hétre értékes kutatási anyagokat is közöl a kultúra különböző területein végzett felmérések alapján, és beszámol az NKA életét érintő legfontosabb hírekről is. A honlap szerkesztői időről időre a látogatók véleményét is megkérdezik egy-egy téma kapcsán.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés