bezár
 

art&design

2010. 12. 08.
Gruzzwe Store & Gallery: kortárs képzőművészet és stílus egy helyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
December 8-án, szerdán kortárs művészeti kiállításal és Hangmás DJ settel (Endre, László) nyílik meg Budapest legújabb koncept galériája.
A meghatározás esetleges, hiszen a Paulay Ede 8. szám alatt található Gruzzwe Store & Gallery átmenetet képez a design bolt és a kortárs művészeti galéria között. Az üzlet egyik tulajdonosa Bálint Ferenc a.k.a. Fefffo képzőművész, aki 2007 óta művészeti tevékenysége mellett a Gruzzwe nevű indie urban wear márka art directora is. Műalkotásai megtalálhatóak többek között oslói és new york-i gyűjtők falan is, a gruzzwe márka pedig Tokiótól, Dubai-on keresztül Los Angelesig ugyancsak bejárta a világot. Célkitűzésének megfelelően, az európai tendenciákhoz igazodva egy olyan, kulturálisan dinamikus közeget képzelt el, ahol a divat és a design mellett a kortárs képzőművészet is fogyasztható közelségbe kerül.
Gruzzwe
A bolt kínálatában túlnyomórészt olyan hazai művészek urbanwear és design termékei, valamint műalkotásai találhatóak meg, akik az alapítóhoz hasonlóan mindkét színtéren jelen vannak. Emellett a kuratóriumi koncepció előnyben részesít minden olyan progresszív és színvonalas design terméket és kortárs művészeti alkotást, amelyek a profilhoz illeszkedően a kortárs városi kultúrához kapcsolódó progresszív jelenlétükkel és magas színvonalukkal a hazai kreatív potenciál zászlóvivői lehetnek.

A bolt és galéria megnyitó eseménye egy csoportos kiállítás megnyitója, ahol Bálint Ferenc Fefffo munkái mellett Gyarmati Zsolt, Királyfalvi Károly Drez és Ricz SKEC Géza alkotásai teinthetők meg. Királyfalvi Károly az Extraverage márka tulajdonosaként, Ricz Géza pedig a Restless márka art directoraként a design és az urban wear színterén is képviselteti majd magát. Az említetteken kívül a Camdenben és Bécsben is forgalmazott magyar Fufavi divatmárka öltözékei és egyedi sneakerei is kaphatóak lesznek, a zenei aláfestésről pedig a Hangmás zenekar tagjai Endre és Lala gondoskodnak. A műalkotások természetesen megvásárolhatóak, sőt: az alapítók szándéka a műkereskedelem és a műgyűjtés világába kapcsolni azokat a fiatal és érdeklődő fogyasztókat, akik ismerik és elismerik a hazai kortárs művészetet, ugyanakkor nem feltétlenül engedhetik meg maguknak, hogy többszázezer forint értékű festményt vásároljanak.

A Gruzzwe Store & Galery tulajdonosai a jövőben rendszeres hazai és nemzetközi kiállításokkal, kollekció launch partikkal és egyéb eseményekkel kívánják színesíteni az egyre gazdagodó kreatív Pesti színtér felhozatalát. Céljuk, hogy a kortárs művészet, a divat és a design iránt érdeklődő, egyébként is egy tőről fakadó fiatal közönség számára perzsgő és szerethető közeget teremtsenek, ahol a tapasztalt hazai és külföldi gyűjtők mellett a művészet értő fiatal vásárlói réteg is otthon érzi magát, az itt megtalált ruhák és kiegészítők mellé pedig akár egy grafikát, nyomatot vagy festményt is hazavisz.

Gruzzwe Store & Gallery Megnyitó Kiállítás és Party
2010.december 8. 19.30
Budapest, VI.ker. Paulay Ede u. 8.
A kiállítás megtekinthető 2011. február 12-ig.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje
Slavko Matković: Kerék, a Bosch+Bosch csoport festője*
art&design

Be szabad jönni? Be szabad jönni?
POSZTADOKKAPOKALIPTIKUS - Mécs Miklós, Mécs Miklós, Mécs Miklós és Mécs Miklós (+ Fischer Judit és a Sz.A.F.) kiállítása / Trafó Galéria
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
A Phaeton tündöklése és bukása

Más művészeti ágakról

Nagy Zoltán: Szép csendben
irodalom

Bemutatták a Prae legújabb számát Bemutatták a Prae legújabb számát
Kis Présház, 2019. november 16.
Jennifer Lee- Chris Buck: Jégvarázs 2.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés