bezár
 

art&design

2010. 12. 10.
Lemondták a Picasso-árverést
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lemondta a Pablo Picasso műveiből tervezett árverést egy párizsi aukciósház, vélhetően amiatt, hogy a közelmúltban a világhírű festő több száz munkája került elő egy nyugdíjas villanyszerelő otthonából.
A Drouot aukciósház csütörtökön bocsátotta volna licitre Picasso több tucatnyi vázlatát és kisebb képét. A festő sofőrjének, Maurice Bresnunak ajándékozta ezeket a munkákat. A sofőr igen közel állt a festőhöz, és kései munkájára is hatással volt.

Az árverés azonban meghiúsult, vélhetően amiatt, hogy november végén egy nyugdíjas villanyszerelő és felesége azzal döbbentette meg a művészvilágot, hogy 271 Picasso-alkotás birtokában vannak.

A vitatott tulajdonú munkák értékét 60 millió euróra becsülik. A most 71 éves férfi azt állítja, fiatalabb korában a mesternek dolgozott, és Picasso maga adta neki a műveket. A spanyol mester családja azonban ezt nem tartja hihetőnek, ezért eljárást kezdeményeztek a férfi ellen.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje
Slavko Matković: Kerék, a Bosch+Bosch csoport festője*
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés