bezár
 

art&design

2008. 05. 28.
Cuccok, kütyük, mütyürök
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Amatőr és profi tárgytervező alkotók tucatjai jelentkeztek az ARC Kft. "trendteremtő" pályázatára. A fantáziadús "cuccok, kütyük és mütyürök" a Merlin Színház kiállításán láthatók.
Soós Károly, a Képzőművészeti Egyetem negyedéves intermédia szakos hallgatója láthatósági mellényével lett a pályázat Cucc kategóriájának fődíjas nyertese.

Ezzel a budapesti biciklista réteg bulizós részét célozták meg, alkotótársával, Sárai Luca Borbálával. A láthatósági biciklis mellény, vagy inkább ködmön, a rajta megjelenő "fütyülős", azaz magyaros virágmotívummal "a hagyományt és a modernitást tükrözi" - hangsúlyozták az alkotók az MTI-nek adott információban.

Egy másik nyertes, egy ugyancsak fiatal divattervező, Oláh Lilla, egyszerű kapucnis pulóverrel hódította meg a zsűrit. A pulóverre neon színekkel helyezte el a Fütyülök mindenre! feliratot, amely ugyancsak visszaköszön a lehajtott kapucni szélén és a hátán. A divattervező a díj összegét oroszországi divatbemutatója megszervezésére fordítja - tudta meg az MTI munkatársa.

A díjazott pályaművek június 8-ig tekinthetők meg a budapesti Merlin Színházban.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz

Más művészeti ágakról

Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés