bezár
 

art&design

2008. 05. 30.
Pannon Design bútorkiállítás Sopronban
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A letisztult formák, a csokoládébarna helyett a lilásbarnás bazaltszín, természetes fánál az amerikai és az európai dió, festettnél a zöld-fehér kombináció a bútordivat jellegzetességei, amelyekben a Pannon Design Bútor- és Lakberendezési Kiállítás látogatói gyönyörködhetnek péntektől vasárnapig Sopronban.
Pakainé Kováts Judit, a szervező Faipari Tudományos Alapítvány elnöke az MTI-nek elmondta: harmadik alkalommal rendezik meg a bemutatót az Ikva-parti városban. Ezúttal több mint 2000 négyzetméteren 75 kiállító vonultatja fel újdonságait. Bútorgyártók, kereskedők, designerek, tervezőművész és terméktervező egyetemi hallgatók állítják ki terveiket, portékáikat. Design bútorokat, egyedi és nagysorozatban előállított bútorokat egyaránt láthat a közönség. A kiállítás gazdag anyaga segíti eligazodni a lakáskultúra divatirányzatai között az érdeklődőket. 

A bútorokat sokszólamúság jellemzi - mondta Bánhalmi Gábor faipari mérnök, belsőépítész. Fogalmazása szerint lekerekített formavilág, szecesszióból átvett indás motívumok, textilben a virágdíszítés, másutt a modern vonalú fekete-fehér festett lakberendezési tárgyak jelzik a divatirányt, amely jól érzékelhető volt az egyik legismertebb nemzetközi szakmai bemutatón, a milánói kiállításon - ismertette a szakember. Hozzátette: ezek az irányzatok a soproni kiállításon is jelen vannak.  

A soproni programot nemzetközi kovácstalálkozó színesíti. Az ország minden részéből és a határon túlról is érkeztek szakemberek, akik a kézműves tradíciókat kovácsművészeti kiállításon, szakmai tudásukat pedig kovácsművészeti versenyen mutatják meg.  

A szervezők bíznak benne, hogy az idei látogatottság felülmúlja a tavalyi érdeklődést. Mintegy 7 ezer látogatóra számítanak vasárnap estig. Tavaly 5700-an voltak kíváncsiak a bútordivat soproni bemutatójára.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Az Első Budapesti Illusztrációs Fesztivál kurátori tárlatvezetése
Háttérbeszélgetés Balog Józseffel a Thealter nemzetközi színházi fesztivál indulásáról és működéséről, kapcsolatrendszerekről, a fiatalok lehetőségeiről
Christof Kurzmann és Mats Gustaffson duója az Újbudán
Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés