bezár
 

art&design

2008. 05. 31.
Ősszel folytatja művészeti szabadegyetemét a Kogart Oktatási Centrum
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Folytatódik ősszel a Kogart Oktatási Centrum művészetkedvelők számára indított szabadegyeteme; a következő szemeszterben három témában hallhatnak előadásokat az érdeklődők. Szó lesz gyűjtőkről és gyűjteményekről, a XVII. század festészetéről, valamint a XIX.-XX. századi magyar festészetről angol nyelven.
Szabó László művészettörténész, a központ igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a márciusban indított két sorozatuk sikerén fölbuzdulva folytatják a szabadegyetemet szeptembertől. 

A Gyűjtők és gyűjtemények címet viselő sorozatban a XIX-XX. századi magyar műgyűjtés történetével ismerkedhetnek meg a résztvevők, emellett a II. világháború idején bekövetkezett műtárgy-veszteség is az előadások témája lesz.

Az Aranykor - a XVII. század festészete címszó alatt a holland, a flamand, a spanyol, a francia és az itáliai barokk festészet mestereinek munkásságával ismerkedhetnek meg a művészetkedvelők. 

A Budapesten élő, angolul értő és a művészettörténet iránt érdeklődő hallgatókra számítva indít sorozatot angol nyelven a XIX-XX. század magyar festészetének történetéről az oktatási centrum.

Szabó László felidézte, hogy a szabadegyetem márciusban indult a Kogart Házban rendezett Gulácsy életmű-kiállításhoz kapcsolódva; a Gulácsy Lajos és a XIX-XX. század fordulójának művészete című sorozatot Bellák Gábor művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria munkatársa tartotta. A második tavaszi sorozat 12 előadásán a 15-16. századi itáliai reneszánsz építészetéről, festészetéről és szobrászatáról szerezhettek ismereteket a résztvevők.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés