bezár
 

art&design

2011. 01. 07.
Rekordszámú látogatója volt a Louvre-nak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rekordszámú, összesen 8,5 millió látogatója volt a párizsi Louvre-nak az elmúlt évben.
Az intézmény időszakos kiállításai - például az orosz művészetet, valamint a Szaúd-Arábia régészetét és történelmét bemutató tárlatok - nagy tömeget vonzottak. A rekordnak számító látogatószám nem szokatlan a Louvre számára, hiszen ez volt a harmadik év, amikor ilyen sokan voltak kíváncsiak az ott bemutatott tárlatokra.

A világ egyik leglátogatottabb múzeumaként számon tartott intézmény fő látványosságai között van a Mona Lisa, Leonardo Da Vinci világhírű festménye.

Számos különleges kiállítása ellenére viszont kissé csökkent a híres Prado látogatottsága Madridban 2010-ben. Az elmúlt évben összesen 2,732 millió ember látogatta meg a múzeumot: ez a szám kissé elmarad a tavalyi 2,764 millió fő mögött és az első visszaesés az intézmény ultramodern új szárnyának 2007-es megnyitása óta.

A Prado igazgatóságát nem érte meglepetésként a látogatók számának csökkenése, ezt a gazdasági válsággal magyarázzák. A múzeumban jelenleg Pierre-Auguste Renoir francia festő műveiből látható - Spanyolországban először - átfogó retrospektív kiállítás.

A tárlat február 6-ig látogatható.

Madrid másik jelentős múzeuma, a Zsófia Királyné Múzeum (Museo Reina Sofia) látogatóinak száma viszont növekedett: 2010-ben 2,313 millióan, 226 117 fővel többen látogatták meg, mint egy évvel korábban.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

Christof Kurzmann és Mats Gustaffson duója az Újbudán
gyerek

Hiteles a Szép csendben Hiteles a Szép csendben
Szakmai szervezetek ajánlják a Szép csendben című filmet
Beszámoló a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról
Todd Phillips: Joker


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés