bezár
 

art&design

2011. 01. 07.
Rekordszámú látogatója volt a Louvre-nak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rekordszámú, összesen 8,5 millió látogatója volt a párizsi Louvre-nak az elmúlt évben.
Az intézmény időszakos kiállításai - például az orosz művészetet, valamint a Szaúd-Arábia régészetét és történelmét bemutató tárlatok - nagy tömeget vonzottak. A rekordnak számító látogatószám nem szokatlan a Louvre számára, hiszen ez volt a harmadik év, amikor ilyen sokan voltak kíváncsiak az ott bemutatott tárlatokra.

A világ egyik leglátogatottabb múzeumaként számon tartott intézmény fő látványosságai között van a Mona Lisa, Leonardo Da Vinci világhírű festménye.

Számos különleges kiállítása ellenére viszont kissé csökkent a híres Prado látogatottsága Madridban 2010-ben. Az elmúlt évben összesen 2,732 millió ember látogatta meg a múzeumot: ez a szám kissé elmarad a tavalyi 2,764 millió fő mögött és az első visszaesés az intézmény ultramodern új szárnyának 2007-es megnyitása óta.

A Prado igazgatóságát nem érte meglepetésként a látogatók számának csökkenése, ezt a gazdasági válsággal magyarázzák. A múzeumban jelenleg Pierre-Auguste Renoir francia festő műveiből látható - Spanyolországban először - átfogó retrospektív kiállítás.

A tárlat február 6-ig látogatható.

Madrid másik jelentős múzeuma, a Zsófia Királyné Múzeum (Museo Reina Sofia) látogatóinak száma viszont növekedett: 2010-ben 2,313 millióan, 226 117 fővel többen látogatták meg, mint egy évvel korábban.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Jelenetek a pokol tornácáról Jelenetek a pokol tornácáról
Fekete Lyuk. A pokol tornáca - Underground Budapest '88-'94 - Kiscelli Múzeum
art&design

Testhatárok Testhatárok
Vékony Dorottya Átlagos eltérés című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Mark Rothko lemezborítók
irodalom

Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk
Clara Royer Kertész Imre élete és halálai című könyvéről beszélgetett a szerzővel Schein Gábor és Szegő János
Harmony Korine: Túltolva
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Magyar produkciók nemzetközi piacokon Magyar produkciók nemzetközi piacokon
Művészet, média, marketing konferencia a Pesti Vigadóban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés