bezár
 

art&design

2011. 01. 07.
Festékkel öntötték le a Cirill és Metód-szobrot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fehér festékkel öntötték le ismeretlenek péntek reggelre a révkomáromi Kossuth téri körforgalomban álló Cirill és Metód-szobrot - adta hírül pénteken a TASR szlovák hírügynökség.
A pozsonyi Új Szó a honlapján emlékeztetett arra, hogy december közepén is történt már egy hasonló eset: akkor sárga festékkel öntötték le a szoborcsoportot, és a Matica slovenská székházának a falán elhelyezett márványtáblát is összetörték a máig ismeretlen tettesek.

A kemma.hu honlap híradása szerint ez alkalommal az elkövetők nagyobb felületen piszkították be a hittérítőket ábrázoló alkotást, és ráadásul valamilyen nehéz tárggyal - feltehetőleg kalapáccsal - megrongálták a márvány talapzaton lévő arany színű feliratot is.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A kék bársony mögött, a vörös szobában A kék bársony mögött, a vörös szobában
David Lynch: Small Stories / Kis történetek című fotókiállítása a Műcsarnokban
art&design

Ludwig 30 Ludwig 30
Beszámoló a Ludwig Múzeum sajtótájékoztatójáról
art&design

Romváry-emlékkönyv Romváry-emlékkönyv
Romváry Ferenc: Romváry Ferenc, a képtárcsináló : curriculum vitae. Romváry Ferenc (magánkiadás, a Kieselbach Galéria támogatásával), Budapest, 2017, 407 oldal

Más művészeti ágakról

Mark Rothko lemezborítók
színház

Színházi kaleidoszkóp Színházi kaleidoszkóp
Recenzió a Színház és társadalom című kötetről
Pinter-darab a Radnóti Színházban, Alföldi Róbert rendezésében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés