bezár
 

art&design

2011. 01. 11.
Átadták az Együtt-lét nemzetközi fotópályázat díjait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kövér László, az Országgyűlés elnöke kedden a parlament épületében átadta az Együtt-lét, hagyományos kultúrák együttélése a Kárpát-medencében címmel kiírt nemzetközi fotópályázat díjazottjainak járó elismeréseket.
Az Országgyűlés által szervezett és a Mai Manó Magyar Fotográfusok Háza szakmai segítségével megvalósult pályázat célja, hogy Magyarország EU-elnöksége alatt bemutassa a Kárpát-medencében és Moldvában élő közösségek életét.

A házelnök rövid beszédében elmondta: a pályázatra mintegy ötezer kép érkezett be, amelyek közül a Méry Gábor fotográfus által vezetett zsűri négy témakörben hirdette ki a legjobb három pályaművet.

Az emberábrázolás és portré kategóriában sorrendben Vargyasi Levente, Egyed Ufó Zoltán és Stalter György vehette át a díjazottaknak járó elismerést, míg a mindennapi élet témakörében Sánta István Csabát, Haáz Sándort és Kerekes M. Istvánt jutalmazták.

Az ünnepek és hagyományok kategóriában sorrendben Kerekes M. István, Sánta István Csaba és Klotz Miklós, míg az építészet és környezet témakörben Egyed Ufó Zoltán, Zselinsky Miroslav és Gabor Dvornik bizonyult a legjobbaknak.

A fotópályázat tizenkét díjazottja összesen 10 ezer euró összegben vehetett át jutalmat Kövér Lászlótól.

A díjazott képek február első hetében az Európai Parlament brüsszeli központjában lesznek megtekinthetők, a zsűri által legjobbnak ítélt 50-100 pályaműből pedig márciustól augusztus közepéig az Országház épülete előtt szerveznek kiállítást.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Köztes létmódunk kiábrázolása Köztes létmódunk kiábrázolása
Bögös Loránd Önelhallgatás című kiállításához
art&design

A nagy „csiga” útvesztőjében A nagy „csiga” útvesztőjében
Szubjektív kiállítási körkép a New York-i Guggenheim Múzeumban
art&design

Ludwig 30 Ludwig 30
Beszámoló a Ludwig Múzeum sajtótájékoztatójáról
art&design

Organikus városok Organikus városok
Bornemisza Eszter: Városi hegek

Más művészeti ágakról

építészet

Sündisznótüske és betonhintaszék Sündisznótüske és betonhintaszék
Bauhaus100. Program a mának/ Kortárs nézőpontok - kiállítás a Ludwig Múzeumban
A HUBBY a B32 Galéria és Kultúrtér színháztermében
Annet Huizing: Hogyan írtam véletlenül egy könyvet?
Interjú Donáth Attilával és Somogyi Beával, a Társadalmi Párbeszéd Színház vezetőivel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés