bezár
 

art&design

2011. 01. 11.
Átadták az Együtt-lét nemzetközi fotópályázat díjait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kövér László, az Országgyűlés elnöke kedden a parlament épületében átadta az Együtt-lét, hagyományos kultúrák együttélése a Kárpát-medencében címmel kiírt nemzetközi fotópályázat díjazottjainak járó elismeréseket.
Az Országgyűlés által szervezett és a Mai Manó Magyar Fotográfusok Háza szakmai segítségével megvalósult pályázat célja, hogy Magyarország EU-elnöksége alatt bemutassa a Kárpát-medencében és Moldvában élő közösségek életét.

A házelnök rövid beszédében elmondta: a pályázatra mintegy ötezer kép érkezett be, amelyek közül a Méry Gábor fotográfus által vezetett zsűri négy témakörben hirdette ki a legjobb három pályaművet.

Az emberábrázolás és portré kategóriában sorrendben Vargyasi Levente, Egyed Ufó Zoltán és Stalter György vehette át a díjazottaknak járó elismerést, míg a mindennapi élet témakörében Sánta István Csabát, Haáz Sándort és Kerekes M. Istvánt jutalmazták.

Az ünnepek és hagyományok kategóriában sorrendben Kerekes M. István, Sánta István Csaba és Klotz Miklós, míg az építészet és környezet témakörben Egyed Ufó Zoltán, Zselinsky Miroslav és Gabor Dvornik bizonyult a legjobbaknak.

A fotópályázat tizenkét díjazottja összesen 10 ezer euró összegben vehetett át jutalmat Kövér Lászlótól.

A díjazott képek február első hetében az Európai Parlament brüsszeli központjában lesznek megtekinthetők, a zsűri által legjobbnak ítélt 50-100 pályaműből pedig márciustól augusztus közepéig az Országház épülete előtt szerveznek kiállítást.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

irodalom

Irodalmi határátlépések Irodalmi határátlépések
Margó 2019 – Borges: Tangó, Molnár T. Eszter: Teréz, vagy a test emlékezete és kortárs kínai science fiction
Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! Pozsonyi Pagony, 2019.
A Švejk a Vidéki Színházak Fesztiválján
irodalom

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés