bezár
 

art&design

2011. 01. 12.
Új épületet kapott a floridai Dalí-múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új épületet kapott a floridai Dalí-múzeum, a Spanyolországon kívüli legnagyobb Dalí-gyűjtemény így a korábbinál jóval nagyobb kiállítótérrel várja a közönséget.
A 36 millió dollárból kialakított St. Petersburg-i múzeum, amely a korábbi épületnél jobban ellenáll a hurrikánoknak, és több mint kétszer akkora kiállítóteret kínál, mint a gyűjtemény előző otthona, kedden nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A megnyitó ünnepségen János Károly spanyol király lánya, Cristina infánsnő is részt vett.

"Nagyszerű nap ez a művészeti világnak" - mondta Jorge Dezcallar, Spanyolország egyesült államokbeli nagykövete.

Az új múzeumépület Salvador Dalí 96 olajfestményével és a művész több mint kétezer egyéb műalkotásával, köztük a szürrealizmus mesterének számos híres művével várja az érdeklődőket. Ekkora Dalí-gyűjtemény Spanyolországon kívül sehol sem látható.

"Dalí pályafutásának minden korszakát bemutatjuk, festményeitől a papírra vetett műveiig, tárgyakig és filmekig" - fogalmazott Hank Hine igazgató.

A műveket A. Reynold Morse és Eleanor Morse gyűjtötte össze 1942-ben. A pár 1980-ban helyet keresett egy múzeum számára, hogy bemutathassák a kollekciót. A múzeum végül a floridai St. Petersburgben nyílt meg két évvel később, ennek helyét vette át a kedden átadott épület.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
A Phaeton tündöklése és bukása
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Christof Kurzmann és Mats Gustaffson duója az Újbudán
gyerek

Hiteles a Szép csendben Hiteles a Szép csendben
Szakmai szervezetek ajánlják a Szép csendben című filmet
Fischer Iván változata A Müpában
Interjú Fejérvári Zoltánnal pályakezdésről, oktatásról, mentorokról, itthoni és külföldi lehetőségekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés