bezár
 

art&design

2011. 01. 12.
Új épületet kapott a floridai Dalí-múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új épületet kapott a floridai Dalí-múzeum, a Spanyolországon kívüli legnagyobb Dalí-gyűjtemény így a korábbinál jóval nagyobb kiállítótérrel várja a közönséget.
A 36 millió dollárból kialakított St. Petersburg-i múzeum, amely a korábbi épületnél jobban ellenáll a hurrikánoknak, és több mint kétszer akkora kiállítóteret kínál, mint a gyűjtemény előző otthona, kedden nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A megnyitó ünnepségen János Károly spanyol király lánya, Cristina infánsnő is részt vett.

"Nagyszerű nap ez a művészeti világnak" - mondta Jorge Dezcallar, Spanyolország egyesült államokbeli nagykövete.

Az új múzeumépület Salvador Dalí 96 olajfestményével és a művész több mint kétezer egyéb műalkotásával, köztük a szürrealizmus mesterének számos híres művével várja az érdeklődőket. Ekkora Dalí-gyűjtemény Spanyolországon kívül sehol sem látható.

"Dalí pályafutásának minden korszakát bemutatjuk, festményeitől a papírra vetett műveiig, tárgyakig és filmekig" - fogalmazott Hank Hine igazgató.

A műveket A. Reynold Morse és Eleanor Morse gyűjtötte össze 1942-ben. A pár 1980-ban helyet keresett egy múzeum számára, hogy bemutathassák a kollekciót. A múzeum végül a floridai St. Petersburgben nyílt meg két évvel később, ennek helyét vette át a kedden átadott épület.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Köztes létmódunk kiábrázolása Köztes létmódunk kiábrázolása
Bögös Loránd Önelhallgatás című kiállításához
art&design

A nagy „csiga” útvesztőjében A nagy „csiga” útvesztőjében
Szubjektív kiállítási körkép a New York-i Guggenheim Múzeumban
art&design

Mozgástér és kívülállás Mozgástér és kívülállás
A Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete című kiállítás margójára

Más művészeti ágakról

építészet

Sündisznótüske és betonhintaszék Sündisznótüske és betonhintaszék
Bauhaus100. Program a mának/ Kortárs nézőpontok - kiállítás a Ludwig Múzeumban
Tudósítás a 7. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés