bezár
 

art&design

2011. 01. 12.
Megújul a Várfok Galéria
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mulasics László kiállításának megnyitójával együtt felavatásra kerül a megújult, kibővített Várfok Galéria, a Várfok utca pedig újabb helyiséggel bővül, hiszen a Várfok Galéria Csoport tagja, a Spiritusz Galéria átköltözik a „kortárs galériás utcába”.
A 2010-es évben 20. életévét ünneplő Várfok Galéria a tavalyi év folyamán vágott bele volt XO Termének átalakításába. A munkálatokkal párhuzamosan természetesen továbbra is rendesen működött Várfok Termében és egyéb külsős helyszíneken (pl.: ArtBLOKK), több egyéni és csoportos kiállítást is
bemutatva.

A januári „próbaüzem” után végül 2011. január 24-én kerül sor a „nagy” megnyitóra, mikortól számítva is újra megnyithatja kapuit a nagy közönség előtt, immáron új bőrbe öltözve. A két korábbi terem tehát a Várfok Terem és az XO Terem egy nagy térben egyesül: a volt XO Terem kibővítésével egy nemzetközi szinten is helytálló kortárs galéria születik meg, pontosabban születik újjá Budapesten, a Várfok u. 11. szám alatt. Az átalakítások következtében a több mint duplájára nőtt Várfok Galéria így majd 300 négyzetméteres lett.

A megújult köntösben színre lépő Várfok Galéria működésében, felépítésében változatlan marad: célja továbbra is kialakult, állandó művészkörének képviselete a hazai és a nemzetközi művészeti piacon egyaránt.

A 2007-ben, a Várfok Galéria filiáléjaként született Spiritusz Galéria Pestről, a Madách Imre térről átköltözik az „anyaintézmény” közvetlen közelébe, így koncentráltabb együttműködést biztosítva a Várfok Galéria Csoport számára. A Spiritusz folytatja korábban elkezdett, fiatal tehetségeket támogató munkáját, egy a korábbihoz képest letisztultabb
formában.
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Lenni halott és fehér Lenni halott és fehér
Pashu: egy macedón-szerb malevicsista portréja
art&design

A kék bársony mögött, a vörös szobában A kék bársony mögött, a vörös szobában
David Lynch: Small Stories / Kis történetek című fotókiállítása a Műcsarnokban
art&design

India ezer arca
Kiállítás a TÉR-KÉP galériában
art&design

Evilági ökotópiák Evilági ökotópiák
Sokan úgy hiszik, régen sárga volt a nap

Más művészeti ágakról

építészet

Sündisznótüske és betonhintaszék Sündisznótüske és betonhintaszék
Bauhaus100. Program a mának/ Kortárs nézőpontok - kiállítás a Ludwig Múzeumban
irodalom

Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk
Clara Royer Kertész Imre élete és halálai című könyvéről beszélgetett a szerzővel Schein Gábor és Szegő János


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés