bezár
 

art&design

2011. 01. 12.
Megújul a Várfok Galéria
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mulasics László kiállításának megnyitójával együtt felavatásra kerül a megújult, kibővített Várfok Galéria, a Várfok utca pedig újabb helyiséggel bővül, hiszen a Várfok Galéria Csoport tagja, a Spiritusz Galéria átköltözik a „kortárs galériás utcába”.
A 2010-es évben 20. életévét ünneplő Várfok Galéria a tavalyi év folyamán vágott bele volt XO Termének átalakításába. A munkálatokkal párhuzamosan természetesen továbbra is rendesen működött Várfok Termében és egyéb külsős helyszíneken (pl.: ArtBLOKK), több egyéni és csoportos kiállítást is
bemutatva.

A januári „próbaüzem” után végül 2011. január 24-én kerül sor a „nagy” megnyitóra, mikortól számítva is újra megnyithatja kapuit a nagy közönség előtt, immáron új bőrbe öltözve. A két korábbi terem tehát a Várfok Terem és az XO Terem egy nagy térben egyesül: a volt XO Terem kibővítésével egy nemzetközi szinten is helytálló kortárs galéria születik meg, pontosabban születik újjá Budapesten, a Várfok u. 11. szám alatt. Az átalakítások következtében a több mint duplájára nőtt Várfok Galéria így majd 300 négyzetméteres lett.

A megújult köntösben színre lépő Várfok Galéria működésében, felépítésében változatlan marad: célja továbbra is kialakult, állandó művészkörének képviselete a hazai és a nemzetközi művészeti piacon egyaránt.

A 2007-ben, a Várfok Galéria filiáléjaként született Spiritusz Galéria Pestről, a Madách Imre térről átköltözik az „anyaintézmény” közvetlen közelébe, így koncentráltabb együttműködést biztosítva a Várfok Galéria Csoport számára. A Spiritusz folytatja korábban elkezdett, fiatal tehetségeket támogató munkáját, egy a korábbihoz képest letisztultabb
formában.
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box

Más művészeti ágakról

Hartung Attila: FOMO – Megosztod és uralkodsz
irodalom

Mosoly, sellők és sorok Mosoly, sellők és sorok
Margó 2019 – Umami, Darvasi László, André Aciman
Oliver Scherz: Mentsük meg Matildát! Pozsonyi Pagony, 2019.
irodalom

Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk Dolgozni kell, művelni, amiben alkotunk
Interjú Ladik Katalinnal irodalomról, színházról, női jelenlétről, földrajzi és történelmi helyzetekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés