bezár
 

színház

2011. 01. 24.
Fogyatékossággal élő magyar művészek bemutatkozása Brüsszelben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fogyatékossággal élő, ugyanakkor kiemelkedő képességű magyar művészek tartottak színházi előadást, illetve adtak koncertet vasárnap este a brüsszeli magyar kulturális intézetben.
Szkéné színház
A rendezvény fővédnöke Kósa Ádám volt, aki a Fidesz színeiben az Európai Parlament első siket képviselője.

Az Ergo Sum jelszínház a Szembenállók című drámát mutatta be nyolc jelenetben. A cím egyfelől arra utal, hogy a jelnyelvet használók mindig szemben állnak egymással, hiszen ez kommunikációjuk alapfeltétele: látniuk kell azt, akivel beszélnek, csak így érthetik meg egymást. A dráma különböző generációkat, eltérő világlátásokat, illetve hallókat és siketeket szembesít egymással. Arra keresi a választ, hogy megértheti-e egymást, áthidalhatja-e a nyelvi és kulturális különbözőségeket siket szülők halló gyereke, illetve halló szülők siket gyereke - másképpen fogalmazva: hogy "szemben állók" vagy "szembenállók" lesznek-e egymás számára.

A színi bemutató után Bartolf Zsuzsanna (ének) és Csonka Petra (furulya), a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem két végzős hallgatója jászsági magyar népdalokat, Zobor-vidéki dudanótákat, valamint Bartók felsőiregi gyűjtéséből népdalokat adott elő, majd Csányi Márton zongorakoncertje zárta a műsort. A Szent István Király Zeneművészeti Konzervatórium végzős hallgatója - tekintettel az idei emlékévre - Liszt-műveket adott elő.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól
A Shakespeare Fesztivál Gyula margójára
színház

Minek nevezzelek? Minek nevezzelek?
A Színház- és Filmművészeti Egyetem szinhazinevelés.SZFE című szakmai konferenciájáról
A zuhanás sokkja a MáSzínházban

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés