bezár
 

art&design

2008. 06. 03.
Kiutak 2008 - kiállítás a felelőtlen fogyasztás következményeiről
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A felelőtlen fogyasztás rovására írható klímaváltozásra hívja föl a figyelmet a Kiutak 2008 vándorkiállítás tizennégy alkotása szombaton Budapesten, a Millenáris szabadtéri Teátrumban - tudatta Paksi Endre Lehel kurátor az MTI-vel.
 A Szobrászatért Alapítvány, a Hulladék Munkaszövetség és az Öko-Pack Kht. a Reneszánsz Év 2008 Programiroda megbízásából készített utazó kiállítást, összekapcsolva a művészetet és a környezeti szemléletformálást.

A kiállításon az Öko-Pack Kht. a szelektív hulladékgyűjtésre, a HuMuSz pedig a hulladék-megelőzésre hívja fel a figyelmet. A Szobrászatért Alapítvány pályázatot írt ki olyan alkotások elkészítésére, amelyek a fenntartható fejlődés témáját dolgozzák föl, szemléletváltásra sarkallnak. 

Az alkotások együtt járják az országot; az újrafeldolgozásról, -használatról és megelőzésről szóló kiállítás gyakorlati ötletek bemutatásával szeretné ösztönözni és segíteni a látogatókat a környezetkímélőbb életmód megvalósításában. 

A szombati fővárosi kiállításról a kurátor elmondta: a bejáratnál Bojti Marci alkotása köszönti majd látogatót, a preparált behajtani tilos tábla fehér csíkja erotikus, fehér fogú női szájat imitál, s a piros részre mint almára tekeredik a bibliai kígyó. A kötelező haladási irány tábla nyila pedig felhőcskékkel és puttókkal egészül ki. A két tábla között található majd az ABDK Csoport alkotása, a Vörös szőnyeg. A több mint harminc méteres szőnyegcsík egyszer használatos műanyagszatyrokból készült. 

Kasek Roland ReCycle című alkotása egy preparált kerékpár, amelynek hátsó kerekét megemelték, ezért az ember sehová nem juthat el vele, hiába teker. A kormányon televízió díszeleg, ontva a villódzó fényeket. A kurátor kiemelte Asztalos Zsolt papírbútoron található, síró emberkéket formázó chipszeit, hangsúlyozva, minden egyes alkotás magáért beszél az abszurditásával. 

A rendezvényen interaktív demonstrációs anyagokkal, hulladékos játszóházzal és a témát propagáló információs kiadványokkal a hulladékkezelés problémáira adnak válaszokat. 

A Kiutak 2008 vándorkiállítás Szegeden június 21-én és 22-én, Egerben július 17. és 20. között, Debrecenben augusztus 16-án lesz látható.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés