bezár
 

art&design

2011. 01. 26.
Máz. Póz. Kép. Arc. Szami.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megnyilt Szamosi László Szami Máz című kiállítása a Mai Manó Galériában, ahol különleges portrékat tekinthetnek meg az oda látogatók egészen március 20-ig.
„Ha az ember ilyen arcokkal találkozik szembe, legelőször is meg kell csípje önmagát, hogy meggyőződjék: biztosan ébren van-e vagy álmodik. Ha az utóbbi, akkor könnyen lehet, hogy egy teliholdas éjjelen, két tányér jól megtejfölözött dagadós töltött káposzta elfogyasztását követően jelennek meg neki ezek az arcok. Ez esetben semmi gond, ne essen kétségbe, reggelre kutya baja sem lesz. Ám ha nem, ha ébren van, akkor egészen biztosan a Mai Manó Galériában jár 2011 elején, és Szami fekete-fehér átfestett portréit látja.

Eredetileg szép, fiatal emberek, a fotográfus által megálmodott arcfestéssel, az ahhoz kitalált háttérrel, környezettel. És ha valakinek a múlt század legeslegelejének expresszionista festményei jutnak eszébe ezen fotói láttán, az az álmoskönyv szerint még nem okvetlenül jelent rosszat sem neki, sem a szerzőnek. Azt mondják ugyanis, hogy az expresszionizmus nem az ábrázoló, hanem a kifejező művészeti formák, stílusok egyike, s mint ilyen, biztosra vehető, hogy az expresszionista művész ellentmondásoktól terhelt, diszharmonikus világban él, s ezért választja a hatásos, erős, kontrasztos, szokatlan, intenzív kifejezésmódokat, az újszerű formai megoldásokat. Szami itt, most pontosan ezt teszi. Ha nem hiszik, nézzék meg!”
 
(Kincses Károly, a kiállítás kurátora)


A kiállítás megtekinthető: 2011. január 22-től március 20-ig minden hétköznap 14 és 19 óra, hétvégén 11 és 19 óra között.

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)
Cséfalvay András: Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad
art&design

Afrika másik arca Afrika másik arca
Az Excessocenus című kiállításról a Cervantes Intézetben

Más művészeti ágakról

zene

Etűdök gépzongorára Etűdök gépzongorára
Conlon Nancarrow, a nomád zongor
Jonathan Levine: Csekély esély
A zuhanás sokkja a MáSzínházban
VOLT Fesztivál, 2019. június 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés