bezár
 

art&design

2011. 01. 27.
Farsang Kaposváron Rippl-Rónai jegyében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Igazi karneváli hangulatot, az eddigieknél is színesebb rendezvényeket ígérnek a február 4-én kezdődő és most először háromnapos kaposvári farsangi napok résztvevőinek a szervezők.
Az idei farsang érdekessége, hogy több program is kapcsolódik a "Rippl-évhez", amellyel a kaposvári festőművész, Rippl-Rónai József születésének 150. évfordulója alkalmából hirdetett meg a város önkormányzata.

Sütemények csatája, deákfarsang, farsangi viadal, farsangi jegyesség, álarcosbál, farsangi félmaraton, a sétáló utcán kézműves vásár, az Európa parkban hagyományőrző csoportok bemutatói, és az elmaradhatatlan jelmezes felvonulás - egyebek között ezekre a programokra várják az érdeklődőket a szervezők.

Horváth Gáborné,az Együd Árpád Művelődési Központ közművelődési igazgatója, és helyettese, Farkas Henriett, csütörtökön a városházán tartott sajtótájékoztatón ismertették a farsangi napok rendezvényeit.
Február 4-én, péntek délután a kisebbeket farsangi viadalra, az általános és középiskolás korosztályt Rippl-Rónai korát megidéző deákfarsangra várják a főtéren, ahol szombat délelőtt ugyancsak a századelő és a festőóriás korának hangulatát adja vissza a délelőtti sütemény-bemutató is.

Délután ismét eljönnek Kaposvárra a mohácsi busók, majd jelmezbe öltözött felvonulók lepik el a belváros utcáit. Az esemény fénypontjaként Dorottya kisasszony és Karnevál herceg is bevonul a Kossuth térre, ahol Szita Károly polgármester köszönti a résztvevőket.

A farsangi forgatagból nem hiányozhatnak az óriásbábosok és a tűzzsonglőrök, lesz táncház és dedabábu-égetés, este pedig a Dorottya álarcosbálban vagy a Krampampuli farsangi buliban folytatódik a télűzés.

Az idei program egyik újdonsága a vasárnapi 21,5 kilométeres - a Rippl-Rónai villát is érintő - félmaratoni futóverseny, amelyen a szervezők ígérete szerint ismert olimpikonok is megmérettetik magukat.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Agócs Írisz válaszai a prae.hu körkérdésére
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés