bezár
 

art&design

2011. 02. 01.
Matinésorozat a Szépművészetiben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bíró Kriszta színésznő, Bujtor Balázs hegedű- és Fekete-Kovács Kornél trombitaművész közreműködésével új, családi programsorozatot indítanak az Aegon Művészeti Díj szervezői a Szépművészeti Múzeumban, ahol első alkalommal február 19-én, szombaton várják az érdeklődőket.
Az első téma a farsang, a mulatság, a színház, a zene és a festészet rejtelmei. A sorozat célja, hogy a kisiskolás korosztálytól kezdve a gyerekeknek, de főként a családoknak adjanak új művészi összjátékot, meghökkentő érzelmeket a különféle művészeti ágak bemutatásával - hangsúlyozta Eszéki Erzsébet ötletgazda a sorozatot beharangozó keddi sajtótájékoztatón.

Tettamanti Zsófia múzeumpedagógus és kollégái már 10 órától várják a gyereket, hogy megismerjék azokat a képeket, amelyeket 11 órától "eljátszanak"az előadók, 12-től pedig egy órán keresztül közösen alkothat a család a Márványteremben.

A második alkalommal, március 19-én a vers, a kép, a muzsika és az élet ritmusának titkait tárja föl Szabó T. Anna költő, M. Tóth Géza animációs filmrendező, Herczku Ágnes énekes és Lukács Miklós cimbalomművész. Április 30-án a tréfa és a játék a kiindulópont: Ónodi Eszter színésznő, Lackfi János költő, Dés András és Szabó Dániel dzsesszmuzsikus kalauzolja a gyerekeket a képet, a versek, a zene világában.

Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója kiemelte: a múzeumpedagógia munkájuk homlokterében áll, ahogy a világ minden jelentős múzeumáéban. Összehasonlításképpen megemlítette, hogy a New York-i Metropolitan Múzeumban az önkéntesekkel együtt mintegy fél ezren foglalkoznak múzeumpedagógiai kurzusokkal.

A Szépművészeti is jól áll, a segítőkkel együtt mintegy százan dolgoznak tárlatvezetéseken, múzeumi foglalkozásokon.

Elárulta azt is, hogy az internetes jegyfoglalásokból arra következtet, hogy a legnépszerűbb múzeumlátogatási időpont a szombat délelőtt, a sorozat tehát a legkedvezőbb időpontra került.

A gyerekek 14 éves korig ingyen vehetnek részt az egész délelőttöt betöltő programon, a felnőtteknek pedig 900 forintért adják a belépőt. Hozzátette: reméli, hogy októberben ismét kinyithat a felújítás előtt álló Szépművészeti Múzeum és folytatódhat a családi sorozat.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
irodalom

Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot
Ilyen volt a III. Nyolc Ág Művésztábor


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés