bezár
 

art&design

2011. 02. 02.
Fotókiállítás a sarkkutatók munkájáról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A sarkkutatók mindennapjait mutatja be a csütörtöktől látogatható Jövő-kép - Északi-sark című fotókiállítás a Magyar Természettudományi Múzeumban Budapesten.
A 21 színes panelből álló tárlat március 6-ig látható, a fotókat a 2007-2009 közötti Nemzetközi Sarki Év (IPY) programjaiban részt vevő kanadai kutatók és tudósok készítették - közölte Lantos Enikő, a Kanadai Nagykövetség közéleti referense szerdán, a megnyitó napján az MTI-vel.

A képek betekintést adnak a kutatók és tudósok Északi-sarkon eltöltött életébe, rávilágítanak a kanadai kutatások legfontosabb céljaira és területeire. A szakemberek elsősorban a növény- és az állatvilág alkalmazkodását vizsgálták a klímaváltozás okozta megváltozott környezethez, de egészségügyi felmérést is végeztek a Kanada északi részén élő őslakosok között.

A fotográfiákon gyakran láthatók őslakos származású kutatók - tájékoztatott a közéleti referens, hozzáfűzve: ez azért lényeges, mert Kanada nagy hangsúlyt fektet az őslakosok véleményére az Arktiszról szóló döntések meghozatalakor.

A budapesti Kanadai Nagykövetség kiállításának címe, "Jövő-kép" kétjelentésű: láttatja Kanada vízióját az Északi-sarkról, másrészt a fotók megjelenítik az Arktiszt krónikusan pusztító problémákat az éghajlatváltozás hatásaitól kezdve a fenntartható gazdasági fejlődésig.

A nemzetközi tudományos programban 66 ország több mint 55 ezer kutatója, ezen belül Kanada 1750 kutatója 52 kutatási programban vett részt, a vizsgálat az Északi- és Déli-sarkvidékek jobb megismerésére irányult.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés