bezár
 

art&design

2011. 02. 17.
Dupla áron kelt el Andy Warhol önarcképe
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A becsült ár kétszereséért, 10,8 millió fontért (3,4 milliárd forintért) kelt el Andy Warhol egy önarcképe a vége felé közelítő februári árverési szezon egyik szerdai londoni aukcióján.
A piros-fehér vászonkép - amelyen a művész töprengve szájához emeli a kezét - 1967-ben készült. A Christie's tájékoztatása szerint az alkotás 1974-ben került egy magángyűjteménybe; a szerdai árverésen egy magát megnevezni nem kívánó licitáló vásárolta meg.

Andy Warhol, az amerikai pop art kiemelkedő alakja összesen tizenegy önarcképet festett önarckép-sorozatába, ezek közül öt különböző múzeumok tulajdonában van.

Az árverési nap végén a Christie's 61,4 millió fontos (20 milliárd forintos) bevételről számolt be, amely mintegy kétszerese az előzetesen tervezettnek. Tizenhat tétel kelt el egymillió font feletti áron, rekordösszeget fizettek a vásárlók Jenny Saville, Martial Raysse, Miquel Barcelo, Wade Guyton, Ged Quinn és Adriana Varejao munkáiért.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés