bezár
 

art&design

2011. 02. 17.
Zöld technológiák és öko-design
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zöld technológiák és öko-design A 14. Lakástrend Kiállítás az öko-design, a fenntartható lakás, a környezetbarát zöld technológiák szellemiségében 2011. március 4. és 6. között várja látogatóit a 14. Lakástrend Kiállítás a Műcsarnokban, 5-én hosszított nyitvatartással és partival egészen éjfélig.
Napjaink leginnovatívabb lakberendezési trendjei, valamint a hazai és külföldi designerek seregszemléje mellett a Lakástrend idén is kiemelt teret szentel a 'madeinhungary' magyar designereket és iparművészeket bemutató tárlatának. A milánói Salon di Mobile szellemiségéhez közel álló, hazai formaművészeket bemutató kiállításon idén a PannonArts Galéria támogatásával megrendezett „Év Ékszere 2011” ékszertervezői díjának átadására és a 10 legkiválóbb művész bemutatására is sor kerül.
öko-design
Az év legfontosabb lakberendezési szakkiállítása ezúttal is igyekszik meghaladni saját kereteit. 2011 tavaszán a Műcsarnok Apszisából indul útjára a Made in Budapest design-alapú városimázs mozgalma. Szőke Gábor Miklós gigantikus trónszék-installációja adja meg az alaphangot, amit többek között egy élő, lélegző zöld fal és egy interaktív ökotársasjáték egészít majd ki.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem MomeLine Design Műhelye szervezésében a szombati hosszú nyitva tartás napján egy különleges Öko Design Meetup-on vehetnek részt az innovatív magyar zöld design rajongói.A Budapest Design Meetup előadásai során sikeres alkotók, designerek beszélnek fontos projektjeikről és alkotói szemléletükről. A rövid, pörgős, vetítéssel tarkított előadások után a közönségnek lehetősége nyílik kérdezni, hozzászólni, vitatkozni. Ezzel a nézők is közelebb kerülnek a design és határterületeinek világához, jobban megérthetik az összefüggéseket. A meetup végén pedig kötetlen beszélgetés, ismerkedés, barátkozás ad lehetőséget a szakmai és nem szakmai kapcsolatok kialakulására. Ezeken kívül még sok más izgalmas látni, tapintani, hallani, ízlelni és átélnivaló vár minden kedves érdeklődőt a 14. Lakástrend Kiállításon a Műcsarnokban!
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

színház

Az ördög báránybőrt visel Az ördög báránybőrt visel
Az Ördög a Városmajori Szabadtéri Színpadon
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Mészöly Ágnes válaszai a prae.hu körkérdésére
Mozart in the Jungle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés