bezár
 

art&design

2011. 02. 18.
Öltözéktervezési pályázat indul
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gombold újra! Divat a magyar címmel öltözéktervezési pályázat indul, a terveket március 17-éig nyújthatják be az alkotók.
A három kategóriában - látványruha, hétköznapi ruházat, kiegészítők - meghirdetett pályázatra férfi vagy női ruhákat, illetve kiegészítőket tartalmazó kollekciók terveit várják.

A nyilvános pályázaton egyének vagy alkotói csoportok is részt vehetnek. A fődíj 450 ezer forint, valamint egy, a divat világához közvetlenül kapcsolódó, külföldi tanulmányút.

A pályázat célja, hogy felhívja a kortárs hazai és nemzetközi divatszakma, valamint az érdeklődő közönség figyelmét a tradicionális magyar öltözék- és divattörténeti értékeket felhasználó, igényes mindennapi öltözködés fontosságára, a hagyományok modern szemléletű feldolgozására, újraértelmezésére, másrészt a kiemelkedő tehetségű, fiatal hazai divattervezők tevékenységére - közölte a kiíró az MTI-vel.

A háromfordulós pályázat lezárásaként május 8-án, az Európa Nap programsorozat keretében divatbemutatón vonultatják fel a legjobb pályamunkákat és adják át a díjakat.

A pályázatot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, mint az országmárka alakításért felelős tárca, a Design Terminál Nonprofit Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közösen hirdette meg.

További információkat az érdeklődők a www.designterminal.hu oldalon olvashatnak.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged
art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
irodalom

Boszorkánymesterek Boszorkánymesterek
Harry Partch vs Gergely Edit*
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés