bezár
 

art&design

2011. 02. 19.
Új gazdát keres a világ legnagyobb játékgyűjteménye
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Eladásra kínálják a világ egyik legkülönlegesebb gyűjteményét: összesen harmincötezer régi korokból származó játékszer és vasútmodell várja, hogy új gazdára találjon.
A játéksereg jelenlegi tulajdonosa, Jerry Greene az elmúlt ötven év során tett szert az 1850 és 1940 között készült játékokra, amelyek között ritka, kézzel készített, történelmi jelentőségű darabok is sorakoznak.

A Jerni-gyűjteménynek eddig a tulajdonos philadelphiai otthonának alagsori szobái adtak otthont, február végéig azonban a New York-i Sotheby's vendégszeretetét élvezi, amely közvetítőként vesz részt az eladás lebonyolításában. Ez a világ legnagyobb és legsokszínűbb játékgyűjteménye, amely több tízmillió dollárt érhet - közölte az aukciósház.

Az egyedülálló gyűjteményben a két világháború során elpusztított pályaudvarok, hidak és épületek kicsinyített másai, valamint a játékipar aranykorának legnagyobb európai és amerikai gyártóitól származó darabok is megtalálhatók.

Az elmúlt ötven év szorgos munkája után Green úgy véli, itt az ideje, hogy megossza életművét a világgal, és találjon egy vevőt, aki teljes egészében átveszi tőle. Reményei szerint egy közintézmény, vagy egy magánszemély vásárolja majd meg a gyűjteményt és egy múzeumnak adományozza majd.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása
art&design

Értelmező szótár Értelmező szótár
Horváth László és Takács Máté Okkult Coaching című kiállításához

Más művészeti ágakról

Vénusz nercben a Vidéki Színházak Fesztiválján
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.
A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés