bezár
 

art&design

2008. 06. 08.
Vancsó Zoltán fotói a Nessim Galériában
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vancsó Zoltán fekete-fehér fotóiból nyílik kiállítás kedden a budapesti Nessim Galériában; a művésznek ez lesz az első olyan tárlata, amelyen kizárólag digitális technikával készült képeket mutatnak be.
Vancsó Zoltán az MTI-nek elmondta: a kiállításon szereplő 25 fotó mindegyike "szubjektív riport". A július 17-ig megtekinthető tárlat címe Egy elrejtett napló megtalált fotói, ez arra utal, hogy a fotográfiák 2007 elején készültek, s mikor az alkotó újra elővette és megnézegette egy évvel ezelőtt készült képeit, szembesült azzal, mit csinált, mit érzett akkor, hová jutott el, honnan indult, így ezek a fotók a művész életének dokumentumai, egyben naplója.

Az alkotó minden képe fekete-fehér. Elmondása szerint a színek levétele után egy új, más önálló világ alakul ki, a mondanivaló elrugaszkodik a valóságtól, sokkal lényegretörőbb lesz.

A képek Tunéziában, a Tátrában, Budapesten, Egerben, Mauritius szigetén, Indiában készültek, de Vancsó Zoltán elmondása szerint nem a helyszín a lényeg, hanem az, hogy mindenféle érzelem megörökítődik, az apró örömök a délutáni napfényben, az egyedi pillanatok, a szorongás, a félelem és a gyengédség. 

A művésznek ez az első olyan kiállítása, amelyen kizárólag digitális technikával készült képek szerepelnek a falakon, hiszen tizenöt évig kizárólag filmre fotózott.

Vancsó Zoltán 1972-ben született, 1996-tól tagja a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának (FFS), 2002-től a Magyar Fotóművészek Szövetségének. 2003-ben Balogh Rudolf-díjban részesült, 1994-ben, 1999-ben a Nikon Nemzetközi Pályázat Különdíját, 2000-ben a II. Országos Fotóhónap Kodak díját nyerte el. Több önálló és csoportos kiállításon vett már részt.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában

Más művészeti ágakról

Interjú Fejérvári Zoltánnal pályakezdésről, oktatásról, mentorokról, itthoni és külföldi lehetőségekről
irodalom

Saját utat törni Saját utat törni
Prae Műfordító Tábor, beszámoló, 2. nap
A PesText fesztivál programjai a PIM-ben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés