bezár
 

art&design

2011. 02. 26.
Rembrandt rézkarcaiból nyílt kiállítás Weimarban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rembrandt 71 rézkarcát mutatja be a Klasszika Alapítvány Weimar, amelynek grafikai gyűjteményében található a holland művész 321 ismert rézkarcának több mint kétharmada.
A kiállítást május 8-ig látogathatják az érdeklődők a weimari Schiller Múzeumban, a barokk művész hat eredeti - most először látható - rajzát viszont biztonsági okokból csak az első két hétben lehet megtekinteni.

Rézkarcok készítésében Rembrandt (1606-1669) hasonlóan termékeny, sokoldalú és kiemelkedő alkotó volt, mint festőként. Munkái a mai napig sok művészt inspirálnak. A kiállított rézkarcok közül az egyik legjelentősebb az 1635-ben készült A három kereszt című kompozíció, amelyet technikai tudása csúcspontjaként tartanak számon a szakértők.

Rembrandt előszeretettel készített ó-és újszövetségi jeleneteket, dolgozott fel antik és mitológiai témákat, ábrázolt szenteket, készített portrékat és önportrékat is.

A gyűjteményt a Rembrandt Research Projecttel együttműködve először dolgozták fel tudományos részletességgel. Eközben megállapították, hogy a weimari művek nagy része Rembrandt korából származó értékes másolat.

A kiállításon német művészeknek az 1800-as évekből származó művei láthatók, így mutatva be Rembrandt hatását a következő generációk festőire.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben Fém és méhviasz, vagy új helyünk a természetben
Horváth Gideon – I put my hand into a beehive
art&design

Éhesen alszik a tranzitzóna Éhesen alszik a tranzitzóna
Az emlékezés installációja Waldsee-ben (A 2B Galéria Waldsee 1944 című kiállításáról)
art&design

A Bauhaus sugárzó fénye A Bauhaus sugárzó fénye
Inspirációk a jövőből - A Symposion Társaság és a Magyar Elektrográfiai Társaság kiállítása

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés