bezár
 

art&design

2011. 03. 02.
Nem utazik Berlinbe a Hölgy hermelinnel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem kapja kölcsön Lengyelországtól nagy őszi kiállítására a berlini Bode Múzeum Da Vinci Hölgy hermelinnel című festményét.
Bogdan Zdrojewski lengyel kulturális miniszter szerint az 1489-90-ben készült női portré azért nem kerülhet Berlinbe, mert a festménynek nem tesz jót a túl sok utaztatás.

A krakkói Czartoryski Alapítvány tulajdonában álló képet novemberben Londonban, a National Galleryben állítják ki.

A portré Ludovico il Moro (Ludovico Sforza) milánói herceg szerelmét, Cecilia Galleranit ábrázolja. A festmény Leonardo da Vinci (1452-1519) számos újítását hordozza. Az 1400-as évek végén új technikának számított az olajkép, ám legszembetűnőbb hatása a képen szereplő ifjú modell újszerű ábrázolásának, a portré beállításának van.

A világ egyik leghíresebb és legértékesebb festményének számító képet a magyar közönség is megcsodálhatta, 2009-ben ugyanis a budapesti Szépművészeti Múzeumban is bemutatták a Botticellitől Tizianóig - Az itáliai festészet két évszázadának remekművei című kiállításon.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron
art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Erdély Jakab: Anyád hogy van? Diplomakiállítás Dr. Geréb Ágnes életéről
Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről

Más művészeti ágakról

A Fausttól a Szívlapátig. Kortárs könyvek a középiskolában
Mozart in the Jungle
Pap Kata válaszai a prae.hu körkérdésére


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés