bezár
 

art&design

2011. 03. 10.
Színházi sorozat kolozsvári középiskolásoknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elsősorban a középiskolás diákoknak szól a Kolozsvári Állami Magyar Színház keretén belül március 27-én induló Különóra című programsorozat - írja az Új Magyar Szó című bukaresti napilap honlapján.
Az első Különórán a diákok Örkény István egyperces novelláiból kaphatnak ízelítőt Köllő Csongor rendezésében. Az esten előadott egyperces novellákban Farkas Lóránd, Buzási András, Köllő Csongor, Vindis Andrea, valamint Pethő Anikó lép fel. A továbbiakban Bogdán Zsolt színművész Az átváltozás című Kafka-novellát adja elő.

A tervek szerint havonta 2–3 alkalommal is jelentkezik majd a Különóra. Visky András, a Kolozsvári Állami Magyar Színház művészeti aligazgatója a lapnak elmondta, hogy a kolozsvári magyar szakos tanárok maximálisan támogatják a kezdeményezést.

A színházi előadások mellett három további esemény is szerepel a Kolozsvári Állami Magyar Színház friss programkínálatában. Március 16-án este 8 órától első alkalommal találkozhatnak a nézők a világhírű román drámaíró, Matei Visniec műveivel.

Visniec III. Richárd betiltva című drámáját a színház új stúdiójában olvassák fel, majd nyilvános beszélgetésen vehetnek részt az érdeklődők a jelenleg Párizsban élő alkotóval. Március 18-án este 7 órától Marian Crisan Morgen című filmjét vetítik, szintén az új stúdióban. Vetítés után Hatházi András, a film egyik főszereplője beszélget a nézőkkel.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

Divatséta a Ludwigban Divatséta a Ludwigban
Király Tamás. Out of the box
art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés