bezár
 

art&design

2011. 03. 12.
Cranachot, a reneszánsz festőt népszerűsítik a német városok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Összesen nyolc bajorországi, szászországi, szász-anhalti és thüringiai "Lucas Cranach város" fog össze, hogy bemutassa a világhírű festő művészi örökségét.
A tartományokon átívelő Wege zu Cranach (Cranachhoz vezető utak) elnevezésű kulturális projekt csütörtökön Kronachban veszi kezdetét - itt született a német reneszánsz egyik legjelentősebb festőjeként számon tartott idősebb Lucas Cranach 1472-ben. A művész 1505 és 1550 között Wittembergben élt, majd 1553-ban Weimarban hunyt el.

A projektben nyolc város - Coburg, Dessau-Rosslau, Eisenach, Gotha, Kronach, Wittenberg, Schneeberg és Weimar - vesz részt.

A Cranach festőcsaláddal különleges kapcsolatban álló városok a turizmusért felelős német központ közreműködésével a kulturális turizmust támogatják ilyen formában.

A "Cranach városokat" egyetemek, múzeumok és egyházi intézmények részvételével létrehozott tudományos tanács is támogatja. A tanács tagja például Elke Werner berlini művészettörténész, Gunnar Heydenreich kölni Cranach-szakértő és restaurátor, valamint Norbert Michels, a Dessauban lévő Anhalti Galéria munkatársa is.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben
art&design

Rajtunk kívüli rend Rajtunk kívüli rend
Gálhidy Péter Sarokvas című kiállításáról (Megnyitó)

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól
Bánkitó, fesztiválemlék


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés